Nou-născut găsit mort într-un tomberon din Târgu-Jiu

bebeUn nou-născut a fost descoperit luni dimineaţa decedat într-un tomberon de pe strada Corneliu Coposu din Târgu-Jiu, poliţiştii efectuând cercetări pentru a stabili identitatea mamei, dar şi împrejurările în care a fost comisă fapta. 

Potrivit medicului legist prezent la faţa locului, este vorba despre un nou-născut de sex feminin, cadavrul fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului.

„Este un nou-născut de sex feminin născut la termen, are toate semnalmentele unui nou-născut. Decizia finală a cauzelor decesului se stabileşte la autopsie, pentru că trebuie să ştim dacă plămânul este sau nu este respirat. Se face proba la laborator, se face proba plutirii în apă, sunt o serie de indicii pe care trebuie să le respectăm conform protocolului. (…) Nu se observă semne de violenţă pe exterior”, a precizat medicul legist Claudia Beldean.

Bebeluşul a fost descoperit de un bărbat care căuta sticle de plastic şi resturi de mâncare în ghena de gunoi.

„Caut pet-uri şi doze, dar şi mâncare pentru porci. Am găsit o pungă, m-am gândit că e mâncare la porci, când am desfăcut-o am văzut că e un nou-născut. Imediat am sunat la 112. Nu ştiam ce este acolo, m-a luat tremuratul, era în două pungi băgat, era asfixiat”, a declarat bărbatul.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor săvârşirii faptei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s