Din august 2016 profesorii au salarii mai mari

Deschidere Rosia

Noua grilă de salarizare în educaţie intră în vigoare din august 2016.Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a anunţat că grila de salarizare din Educaţie este definita intr-un mod similar cu cea din Sanatate, 50% din cresteri urmand sa intre in vigoare la 1 august 2016, iar intreaga majorare va fi aplicata in decembrie 2017.

„Ce se intampla de la 1 august 2016? (…) Intra in vigoare toate corectiile disfunctionalitatilor in ceea ce inseamna incadrarea in aceeasi unitate, la aceeasi functie, vechime. (…) Persoane care sunt colegi de birou, cu aceeasi functie, vechime, au salarii diferite. Acest lucru se rezolva.

„Grila pe sanatate, care presupune in ansamblul sau (…) o masa salariala undeva spre 15% referitor la bugetul aferent in acest moment, intra in vigoare incepand cu 1 august 2016, urmand ca sectorul de sanatate sa mai beneficieze de acel bonus de performanta de 2% de la 1 ianuarie 2017. In ceea ce priveste grila pe educatie, ceea ce am facut in textul ordonantei (…) am definit grila integrala intr-un mod similar cu cea de pe sanatate, dar (…) 50% din aceste cresteri intra de la 1 august 2016, deci la un loc cu celelalte, dar majorarea ei la nivelul intreg pe care il regasim in grila intra in decembrie 2017 si pe impact bugetar din 2018 incolo”, a explicat Dragos Pislaru, vorbind despre ordonanta privind salarizarea bugetarilor.

Ministrul Muncii subliniaza ca de la 1 ianuarie 2018 este luat in calcul si bonusul de performanta pentru educatie, similar cu domeniul sanatatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s