Directoratul CEO concediat pe motive că nu dă oameni afară

 

CEOConsiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a luat decizia să concedieze Directoratul companiei. În ultima şedinţă, membrii Consiliului de Supraveghere au decis să le dea un ultimatum şefilor executivi ai Complexului Energetic Oltenia. În timp ce unele surse susţin că Directoratul a fost demis în integralitate şi se caută noi şefi, lucru ce nu respectă procedurile legale mai ales în condițiile de lipsă de comunicare totală,  alte surse vorbesc de faptul că directorilor li s-a recomandat să se apuce de treabă, dacă nu să îşi caute de lucru.

 

O decizie mai clară în privinţa membrilor Executivului CEO va fi luată la următoarea şedinţă a Consiliului de Supraveghere. Cert este că probleme mari au doi dintre membrii Directoratului. Este vorba de Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere, trimis în judecată în două dosare penale de către Direcţia Naţională Anticorupţie, sub acuzaţia de abuz în serviciu. De asemenea, un alt membru al Directoratului, Laurenţiu Ciobotărică, directorul Diviziei Financiare, se află sub control judiciar şi judecat într-un dosar care vizează infracţiunea de abuz în serviciu. Ionel Ilie este doar interimar şi are putere limitată de decizie, având în vedere că oricând poate fi înlocuit din funcţie.

Directorul Ovidiu Bălăcescu l-a înlocuit pe Ion Petroniu, iar Adrian Mircea Teodorescu este în preaviz până la data de 5 august, fiind demis pentru a face loc neamţului Klaus Leiders.

„Cu privire la demiterea sau măsuri în ceea ce îi priveşte pe membrii Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Ministerul Energiei nu are atribuţii.  Consiliul de Supraveghere ia astfel de măsuri. Din câte am înţeles, le-ar fi fost pus în vedere că pot pleca dacă nu fac treabă, dar Consiliul de Supraveghere trebuie să comunice în legătură cu acest lucru. În acest moment suntem în procedura de selecţie a membrilor CS în baza Ordonanţei 109. Am primit o listă de propuneri de la firma de recrutare. În perioada următoare vor avea loc testări şi în maximum trei săptămâni, până la finalul lunii august, vom avea desemnaţi cei şapte membri ai CS-ului, în baza Ordonanţei 109”, a declarat Cerasela Marin, consilier al ministrului Energiei, Victor Grigorescu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s