Primarii aleși de Vladimir și Drăguțești puși pe liber de Prefectură

primariComunele Drăguţeşti şi Vladimir au rămas fără primari, după ce Prefectura Gorj a emis ordinele de încetare a mandatelor celor doi edili condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare. Primarii liberali Vasile Moşoiu şi Ion Ianăşi vor primi în această săptămână deciziile de plecare din funcţie. Primarii au posibilitatea de a contesta în instanţă ordinele prefectului. În cazul în care instanţa de judecată va respinge contestaţiile, vor fi create premisele organizării de noi alegeri în cele două comune.

„Din ultimele discuţii pe care le-am avut cu colegii de la juridic, şi analizând mai multe documente, incluzând decizii ale Curţii Constituţionale privind speţe similare, am decis şi urmează ca cei de la Serviciul Legalitate să înainteze referatul pentru încetare înainte de termen a mandatelor celor doi primari din comunele Drăguţeşti şi Vladimir. Cu tot regretul, trebuie să respectăm legea, aşa că luni sau marţi vom emite aceste ordine. Se pot organiza alegeri locale parţiale, în cele două localităţi, până în anul 2020, dar nu înainte cu 6 luni de organizarea de alegeri locale”, a precizat subprefectul Sorin Arjoca.

Primarul din Vladimir nu înţelege de ce trebuie să-şi piardă mandatul din cauza unui accident ce circulaţie. „Dacă vor avea loc alegeri parţiale, cu siguranţă voi candida din nou şi mai ies din nou primar. Dacă oamenii te-au vrut o dată, cu siguranţă te mai vor şi a doua oară. La ceea ce am eu, nu mi se pare normal să intru în aceeaşi categorie cu cei care au făcut fapte de corupţie, delapidare sau alte probleme. Oamenii ştiu că nu am avut nici o vină din ziua în care s-a întâmplat accidentul”, a precizat presei Ion Ianăşi, primarul din Vladimir, condamnat la un an şi 4 luni de închisoare cu suspendare după ce a lovit cu maşina un localnic.

O speţă identică se înregistrează la Primăria Drăguţeşti, primarul Vasile Moşoiu având o condamnare definitivă la un an de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că a vândut o bucată de teren unui interpus care, ulterior, l-a revândut Primăriei Drăguţeşti. De altfel, Vasile Moşoiu a mai rămas fără mandat, înainte de alegeri, tot din cauza condamnării pe care o avea la activ.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s