Fără Ion Călinoiu, IDP-ul se duce spre insolvență

calinoiu-madalinÎntreprinderea de Drumuri și Poduri (IDP) Gorj, societate subordonată Consiliului Judeţean, riscă insolvență, după declarațiile  consilierului judeţean Dan Vîlceanu. Din bilanţul pe 2015 rezultă că IDP are datorii de aproape 9 milioane de lei, creanţe de 8, 3 milioane de lei şi un profit de 870 de mii de lei. Situația a devenit dramatică după ce societatea a pierdut întreținerea drumurilor județene pentru următorii patru ani în favoarea firmei lui Ion Iordache.

Dan Vâlceanu  spune că modernizarea DJ 672, drumul ce leagă localitățile Tismana și Peștișani, va lăsa o gaură în bugetul IDP câtă vreme societatea a finalizat drumul cu jumătate din valoarea estimată inițial în contract. ”O să cer o balanță de verificare și încă aștept o explicație cu privire la operarea în contabilitate a unor sume foarte mari despre care am atras atenția când am adoptat bugetul IDP-ului pentru anul 2016. Eu cred că marea parte din pierderile pe care le are vin tocmai din acea lucrare cu drumul 672, despre care știm toți că a fost o lucrare subevaluată de IDP”, a mai spus Dan Vîlceanu pentru cotidianul PANDURUL.

Urmașul lui Ion Călinoiu, Cosmin Popescu, admite că situația de la IDP este dificilă însă nu s-a luat în calcul varianta insolvenței. „Din păcate, în ultimul timp au fost foarte puține licitații pe lucrări de infrastructură la care ei să poată participa. Au avut contracte în derulare pe care le-au încheiat și cu siguranță pregătesc în continuare participarea și în afara județului la anumite licitații care se scot în această perioadă. Nu s-a pronunțat niciodată cuvântul insolvență. Este o situație economică dificilă dar încercăm să găsim soluții. Baza lor de producție este situată în două puncte, stația de la Gureni care ar fi accesibilă pentru zona Mehedinți, iar cea de-a doua stație este la Cărbunești, accesibilă județelor Vâlcea, Dolj”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.