DOSAR Traian Pătrășcoiu, securistul din fruntea APAREGIO

patrascoiuReactivat în 2015 în fruntea APAREGIO, afacere de familie politică a PSD Gorj, Traian Pătrășcoiu  nu îndeplinește condițiile legale pentru această funcție. În calitate de consilier municipal a dat declarații în fals că nu ar fi făcut poliție politică. Este unul dintre cei mai grei granguri din PSD Gorj și, curios, mai nou a reușit să își promoveze și soția în fruntea unui liceu târgujian.

 

Traian Pătrăşcoiu, alias ,,Bartales” a fost pus, de anul trecut, de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii(CNSAS) pe lista rușinii încă din momentul când era student. Pe acelaşi tipar, Pătrăşcoiu a semnat un pact cu Securitatea pe când era student la Institutul de Mine Petroşani, acesta fiind însărcinat să îşi supravegheze colegii de facultate şi cămin, el avându-i în vizor, în special, pe cei străini. Notele informative făcute de Pătrăşcoiu arată că şeful de cămin ştia tot ce mişcă în viaţa privată a studenţilor pe care îi avea sub pază, acesta transmiţând Securităţii şi date despre viaţa amoroasă a celor supravegheaţi, despre intenţiile lor şi despre modalităţile prin care aceştia îşi produceau banii.

Traian Pătrăşcoiu a fost depistat de CNSAS în aprilie 2013, la un an după ce fusese ales pentru a doua oară consilier municipal la Târgu-Jiu, şi la ceva vreme după ce consilierul social-democrat fusese trecut ,,în cărţi” pentru postul de viceprimar al localităţii, dobândit însă de colegul său, Aurel Popescu. De altfel, abia în aprilie 2013 ajungea la Primăria Târgu-Jiu şi adeverinţa de la CNSAS prin care consilierul Pătrăşcoiu nu i se atribuia calitatea de lucrător al fostei Securităţi, dar pe trei pagini, documentul se completa cu notele informative transmise de ,,Bartales” pentru Securitate, pe când acesta era student. Documentul CNSAS a fost pus la arhiva consiliului municipal, asta după ce notele cuprinse în acesta au ajuns la urechile conducerii instituţiei publice.

Publicația SCANDAL DE GORJ a publicat in extenso materiale din dosarul lui. ,,În baza Notei de Constatare nr. DI/l/138 din data de 23.01.2013, întocmită de către Direcţia de Specialitate din cadrul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, în care se regăsesc urmatoarele elemente: domnul Pătrăşcoiu Traian este titular al dosarului fond reţea nr.R 225466 (cota C.N.S.A.S,). Domnia sa, student la Institutul de Mine Petroşani, preşedinte al căminului studenţesc nr. 3, a fost recrutat pentru supravegherea informativă a colegilor de studii, în special a studenţilor străini. I-a fost atribuit numele conspirativ <>”, scrie negru-pe alb CNSAS, cu menţiunea că consilierul local nu a semnat un angajament cu Securitatea. Direcţia de Specialitate a CNSAS a identificat, în schimb, mai multe informaţii transmise Securităţii de către Traian Pătrăşcoiu, notele fiind regăsite atât în dosarul său personal, dar şi în dosarele altor persoane.

,,Despre studentul B.D. anul V /.,./ vă informez că a fost căsătorit cu S.A., care este studentă anul IV M.I. B. este prieten cu studentul C.A.. anul V M.I. Din câte cunosc B. nu mai traieşte cu A. (nu ştiu dacă au divorţat sau nu), datorită neînţelegerilor şi influenţei părinţilor lor. Pe A. am văzut-o în mai multe rânduri cu asistentul universitar V.T. S.D. este prieten cu studenta S.C., an II M.I.M., fosta MISS 1980. /…/ Anterior a trăit cu o studentă grecoaică din Hunedoara – C. (D,), care în prezent este studentă în anul II M.I. seral. Informez că C.A. şi-a vândut maşina, repetă anul plătind şcolarizarea.

În prezent este plecat dupa marfă”, transmitea, conştiincios, ,,Bartales” Pătrăşcoiu.
,,Vă informez că studenţii S.A, şi A.A. deşi au luat examenul de stat nu au plecat încă din căminul nr. 3 fiind scoşi din camera 214, venind şi dormind ilegal la cămin. Studentul C.R.D. a rămas din nou repetent şi nu i s-a aprobat reluarea studiilor şi este plecat, după câte sunt informat în Franţa şi, de asemenea, am auzit că nu se mai întoarce în România, ştiu că are datorii la mai multe persoane”, a mai completat Pătrăşcoiu în corespondenţa sa cu fosta Securitate.

Pentru a-şi obţine informaţiile dorite, studentul Pătrăşcoiu a demonstrat că nu se dădea în lături de la nimic, acesta trăgând de limbă un student etiopian băut pentru a afla legăturile sale cu un partid din ţara acestuia. ,,Într-o discuţie avută cu O.S.I, din anul IV, student etiopian, acesta fiind sub influenţa alcoolului a afirmat ca el este membru al unui partid dintr-o regiune denumite Eritreia, care ar dori separarea de Etiopia. Menţionez că O. a scos dintr-o valiză mai multe acte ce erau ascunse pe fundul ei, spunându-mi că acelea sunt acte doveditoare cum că el face parte din partidul respectiv”, mai comunica, într-o  notă, Pătrăşcoiu.

De altfel, Pătrăşcoiu transmitea şi verbal note pentru Securitate de genul: ,,în anul universitar 1980-1981 studentul F.V. a locuit la căminul nr.3 împreună cu studenţii: M.M., M.M., A.A, si C.M., toţi în acelaşi an la facultatea de mine, F.V, are aceleaşi preocupări ca şi studentul M.M. – se consideră poeţi şi scriu versuri. Ambii sunt din Târgu-Jiu”.

 

Un gând despre „DOSAR Traian Pătrășcoiu, securistul din fruntea APAREGIO”

  1. Stimate Asfalt! Esti un neinformat! Daca esti barbat, indiferent Ce varsta ai, vino la mine sa’ti spun eu ce am facut! Bine sau rau ,eu imi asum! Te astept! Traian Patrascoiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.