Ion Călinoiu a pierdut procesul cu Prefectura Gorj

 

calinoiu-madalinIon Călinoiu a avut parte la începutul săptămânii de o veste bună, este primul pe lista de Senat, și de una foarte rea, a pierdut procesul cu Prefectura Gorj care l-a revocat din funcţie anul acesta, după ce ANI l-a declarat incompatibil. A fost un adevărat război atunci între PSD şi cei de la Prefectură care acuzau că hotărârea este luată ilegal şi la îndemnul opoziţiei.

În martie anul acesta Prefectura Gorj a decis să îl revoce din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean pe Ion Călinoiu, după ce ANI a spus că este incompatibil. Decizia a fost atacată în contencios administrativ de Călinoiu, dar a pierdut. Sentinţa nu este una definitivă.

Instanţa a admis şi cererile de intervenţie ale PNL Gorj şi Asociaţiei „Grupul de Acţiune în Interes Public”. „Respinge acţiunea. Admite cererile de intervenţie accesorie, formulate în interesul pârâtei, formulate de Asociaţia ,,Grupul de Acţiune în Interes Public” şi Partidul Naţional Liberal, Filiala Gorj. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare ce se va depune la sediul Tribunalului Gorj. Pronunţată în şedinţă publică”, se arată în sentința instanței.

Ion Călinoiu mai are pe rol un proces pentru fals în declaraţii, deoarece nu a declarat banii pe care i-a primit din funcţia de expert pe termen scurt într-o comisie de învăţământ. ANI l-a declarat incompatibil, deoarece a deţinut această funcţie în acelaşi timp cu funcţia de preşedinte al CJ Gorj.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s