Ministrul Energiei continuă să bată câmpii despre cărbunele din Gorj

victor-grigorescu_mediafaxMinistrul Energiei, Victor Grigorescu, a spus la un simpozion pe teme energetice, că principala preocupare a specialiştilor din domeniu ar trebui să fie implementarea de noi tehnologii în sectorul minier. Toate bune și frumoase dar de unde bani și când să aplicăm aceste resurse?

„Cred foarte mult în potențialul sectorului carbonifer și asta nu pentru ca am dezvoltat în acest an o apropiere personală faţă de acest sector. Este important să avem grijă ca acest sector să reziste în fața problemelor financiare. Este cel mai rezilient sector din energia românească și cel la care apelăm de fiecare dată când suntem în momente de criză. Sigur că, în timp, producția de cărbune se va diminua, dar acest lucru nu atrage de la sine și dispariția companiilor energetice. Astăzi produc energie din cărbune. E nevoie să investim în tehnologii și să găsim soluții inovative, astfel încât să avem posibilitatea de păstra avantajul și suportul pe care ni-l oferă acest sector, chiar dacă avem două companii în dezechilibru financiar”, a spus ministrul Energiei.

Pe de o parte, ministrul Energiei vorbeşte de implementarea de noi tehnologii în vederea eficientizării activităţii în domeniul minier, iar pe de altă parte de continuarea procesului de decarbonizare. Grigorescu susţine că producţia de cărbune va scădea treptat, pentru a face loc energiei mai puţin poluante. Exemplul dat este cel al energiei nucleare, prin continuarea investiţiei de la Cernavodă. „În ceea ce privește grija pentru decarbonizare, trebuie spus că există astăzi și va exista fără dubiu un focus pe decarbonizare. Sunt câteva proiecte energetice mari, reactoarele de la Cernavodă, care vor contribui la decarbonizare și acesta rămâne un obiectiv pe termen lung al strategiei. Dacă vom reuși să facem acest lucru cu tehnologiile de astăzi sau cu altele, rămâne de văzut”, a mai declarat Grigorescu.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s