Televiziunile locale, audiențe până la ”genunchiul broaștei”

LunguPatronii de televiziuni locale au motive să fie nemulțumiți, banii cheltuiți de ei nu le aduc decât cel mult influență politică și protecție în fața instituțiilor de control. Audiența este însă foarte redusă din mai multe motive, cea mai evidentă fiind lipsa de valoare a personalului dar și o nișă gâtuită de televiziunile centrale. TV Răitaru își adjudecă ceva mai mult de jumătate dintr-un public de circa 5-6%, restul fiind cedat televiziunilor centrale.

În Gorj și-au făcut televiziuni sau patronează posturi de televiziune cei care vor să își protejeze afacerile sau cei care au interese politice. Vestitul Pârcălabu și Trivoli sunt exemplu perfect de cum poți să protejezi afacerile mai mult sau mai puțin ilicite. Călugărița și vestita Gabriela îl costă cam mult pe ”intelectualul”de Scoarța.

Răitaru e un mogul de presă care a dovedit că are minte mai multă ca Sebi Ghiță dar la Gorj a avut mână proastă, Eugen Măruță sau Gabriela Gângioveanu sunt moartea ratingului dar stimulează afacerile. Cei doi pot curăța și cadavre politice dacă ordinul patronului cu Merțan așa zice.

Davițoiu a reușit să impună cu bani puțini un post de televiziune deși dacă te uiți la Irina Stoian îți dai seama de ce toată lumea se uită la televiziunile centrale. Oamenii lui Manțog  încă nu se ridică la pretenții dar cică lipsa de rating se datorează patronului.

Dar să vă prezentăm un clasament pe ratingul înregistrat la nivel de Târgu-Jiu în luna mai 2016, cifre rezultate în urma unui sondaj efectuat pe 305 respondenți abonați RCS:

  1. TV Sud    56%(1000 telespectatori)
  2. Tele 3      21%(400 telespectatori)
  3. Gorj Tv    10%(200 telespectatori)
  4. Accent Tv  9%(180 telespectatori)
  5. Acces Tv     2%
  6. Altele          2%

Municipiul Târgu-Jiu este socotit undeva la 16 000 de telesppectatori, doar  6% s-au uitat la posturile locale în mai 2016.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s