Directori de școli din Gorj puși pe liber de un concurs inept

concCirca 180 de candidaţi la funcțiile de director plin și adjunct în unitățile școlare din Gorj au participat miercuri la prima probă din concursul pentru promovarea pe post. Acesta a constat într-un test grilă. 27 de candidaţi au fost respinși pentru că nu au obținut punctajul necesar.

Candidații declarați respinși după proba scrisă sunt nume sonore: fostul inspector Ion Andrei, Elena Basarabă, Gabriel Bălan, șoferul lui Liviu Andrei-Sorin Daniel Băluțoiu, Gheorghe Benegui, Elena Boiangiu, Pompiliu Ciolacu, Daniela Damo, fosta inspectoare Georgiana Deaconescu, Livia Drumen, Corina Georgescu, Elena Ghitan, Ileana Lastovietchi, Daniela Leahu Morie, Marcela Mrejeru, Valentin Ionuț Munteanu, Ionel Oană, Nicolae Opriș, Elena Popescu, Constanța Maria Rusu, Constantin Scurtu, Cristina Spita, Valentin Tîlvescu, Simona Dana Turbăceanu, Viorelia Văduva.

Pompiliu Ciolacu,  unul dintre cei care au ratat șansa să continue în fruntea unităţii, era oricum resemnat pentru că noua directoare ar fi fost Codruța Florescu, consoarta vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj.  Acesta s-a aflat în Palatul Copiilor în ultimii 11 ani. „Pentru un punct și jumătate n-am făcut 35 de puncte. Greu, ușor, cum a fost, atât am făcut. Au fost 20 de întrebări din astea cu desene, cu forme. Prea puține chestiuni de management, câteva întrebări la sfârșit. Nu e nicio problemă, asta e viața”, a declarat Pompiliu Ciolacu, candidat la funcția de director la Palatul Copiiilor. Acesta va rămâne profesor titular în cadrul unității.

Directorul de la Liceul Energetic, Ionel Oană, care candidase pentru un nou mandat, a ratat proba scrisă. Spune că a vrut să-și dea demisia, dar că l-a convins inspectorul general de la Inspectoratul Școlar să rămână până la finalizarea concursului. A avut de făcut comentarii și legat de subiectele de la testul grilă. „Cred că nu am nicio vină în pierderea concursului. Au fost două întrebări cu schepsis. Nu o să cred în viața mea, și când mor, că nuvela și filmul fac parte din categoria „poveste”. Eu am bifat că este în categoria operelor în care se găsește o oarecare ficțiune. O să întreb de aici în sus până la nivelul universitar”, a spus Ionel Oană.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s