O învățătoare cu onoarea ”nereperată” pune pe butuci o școală

aurel-popescuCel mai galonat gimnaziu gorjean, Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu este într-un scandal permanent în ultimii ani datorită unei învățătoare despre care chiar colegii de cancelarie spun că ”nu are toți boii acasă”. Din nefericire, învățătoarea respectivă care nu reușește să mai convingă părinți și elevi să vină la clasă, are un rol în repetatele și interminabilele atacuri asupra școlii, chiar dacă ”dușmanul” e doar directorul care nu ar fi răspuns avansurilor unei femei singure.Săptămâna trecută, numele Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” a fost implicat într-un nou scandal pornit de la un incident care a avut loc într-o pauză de cursuri. Copilul unui personaj dubios, Doru Sbora, cel care are diverse afaceri în mediul privat pe seamă de copiii, a găsit de cuviință că poate exploata scandalul în folos propriu. Bineînțeles, directorul Aurel Popescu trebuie să își dea demisia pentru onoarea ”nereperată” a doamnei, cazul de la clasa IC și al învățătoarei Alina Mazilu fiind doar colateral cauzei.

În urmă cu ceva vreme, copilul târgujianului Doru Sbora a căzut pe hol, la școală și s-a lovit. Reprezentanții unității școlare nu l-au anunțat pe tată despre incident. Acum, la mai multe săptămâni de la căzătură, Doru Sbora o acuză pe învățătoarea copilului său că nu a luat nicio măsură când băiatul, în vârstă de 7 ani, a căzut și s-a lovit la cap. Părinții  elevilor de la clasa I-a C sar în apărarea învățătoarei și spun că Doru Sbora are alte motive pentru care face aceste acuzații.

Pe adresa de mail a redacției  a sosit o scrisoare publică semnată de un grup de părinți ai elevilor care învață la Școala Gimnazială Nr. 4, la clasa învățătoarei Alina Mazilu. În această clasă învață și fiului lui Doru Sbora, părintele care acuză conducerea școlii și pe învățătoare că nu l-a anunțat de ce i s-a întâmplat copilului său. Ceilalți părinți sar, însă, în apărarea unității școlare și a învățătoarei Mazilu. Iată ce ne-au scris: „Colectivul de părinți ai clasei I C de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu își exprimă susținerea pentru doamna învățătoare Alina Mazilu vis-a-vis de situația creată de acuzațiile nefondate aduse acesteia. Incidentul minor petrecut în urmă cu trei săptămâni nu are nicio legătură cu activitatea deosebită, respectiv îndatoririle doamnei învățătoare, acestea fiind îndeplinite cu succes și cu rezultate concrete, copiii fiind permanent instruiți, inclusiv în ceea ce privește regulamentul de ordine interioară, atât în pauze, cât și la sfârșitul orelor de curs. Incidentul, fiind unul nici măcar singular sau izolat la nivelul școlilor din țară, poate fi pus pe seama temperamentului copilului în cauză, lucru care se poate desprinde și din relatările colegilor săi de clasă. De ce părinții nu au luat măsuri acum trei săptămâni, respectiv în data de 23 septembrie 2016, când a avut loc accidentul? De ce nu l-au dus la spital atunci când părinții au aflat de incident si a fost dus abia acum? Ce s-a întâmplat în acest interval? De unde știm că nu s-a mai lovit și în afara programului de școală? Acestea sunt întrebările părinților care consideră că tot acest circ este făcut de către domnul Sbora, având drept bază un eventual motiv extrașcolar. În concluzie, noi, părinții, ne exprimăm mulțumirea și satisfacția pentru întreaga activitate pe care o desfășoară cu atâta dăruire doamna Mazilu Alina în procesul de educare al copiilor noștri, atât în cadrul școlii, cât și cu prilejul activităților organizate cu succes în afara acesteia (excursie, vizite documentare), la care copilul în cauză nu a participat din motive știute doar de părinți. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru copiii noștri și vă suntem alături, Doamna învățătoare! Semnatari: Un grup de părinți ai elevilor de la clasa I-a C”.

Ce ar mai fi de comentat, doar că noi am încercat să lămurim ce se întâmplă la această școală fanion a Gorjului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.