România fiscală vândută străinilor de la Raiffeisen !?

lucian_isar_36174600Economistul Lucian Isar, soțul blondei lui Iohannis, invitat la interviurile DC News Live, a făcut o afirmație explozivă și a spus cine face politica fiscală a României.Asta nu exclude ca Ionuț Dumitru să aibă dreptate în ce spune și să fi enervat partidele.

Este vorba despre președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, șef la Raiffeisen. Practic o bancă privată are acces la informații de stat, fiind în Consiliul Fiscal și totodată la Raiffeisen. Până acum nimeni nu și-a pus această problemă.

Lucian Isar a mărturisit că este mai mult decât uimit de faptul că, deși Ionuț Dumitru deține și funcția de economist-şef al Raiffeisen, acesta nu este declarat în stare de incompatibilitate.

„Lucrează și acum la Raiffeisen. Este una dintre situațiile de incompatibilitate care pe mine mă lasă perplex, dar se pare că nu e, nu știu cum. Probabil că o bancă străină este interesată să aibă acces la prima mână la informații pe care le primește o instituție a statului. Consiliul Fiscal este o instituție a statului, are acces la un set de informații pe care o bancă normală sau o companie normală nu le primește”, a afirmat economistul Lucian Isar.

În plus, economistul i-a transmis lui Ionuț Dumitru că „ar trebui să se simtă mai puțin tentant să intre în dezbaterea politică”, având în vedere că a susținut, în 2010, tăierea de pensii și salarii.

„Vedem o creștere economică peste potențial, cel mai probabil nesustenabilă”, a declarat în urmă cu câteva zile, președintele Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru, acesta precizând și că, programele electorale anunțate de partide sunt nerealiste.

„Toate programele electorale, indiferent de culoarea partidelor politice, propun două lucruri: scădere masivă de taxe pe toată linia și creșteri masive de cheltuieli, în special de cheltuieli sociale. Așa ceva nu poate să fie realist, mai ales în condițiile în care echilibrele macroeconomice arată o deteriorare în momentul de față”, a spus președintele Consiliului Fiscal.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s