Cârciumaru atacat de presa aservită în ultimii ani

bradÎn ultimele săptămâni,  un cotidian gorjean aflat în proprietatea fostului securist Ion Făget lovește năpraznic în Florin Cârciumaru pe seama faptului că a achiziționat un brad nou artificial pentru centrul orașului. Cazul este atât de forțat încât seamănă a reglare de conturi, firmele de pază ale  lui Făget au pierdut contracte și acum acesta dă din coate probabil pentru alt stăpân. Cei care vă grăbiți să credeți că ar fi Ion Călinoiu vă înșelați, comanda vine dinspre PNL care va obține guvernarea în decembrie 2016.

Minciuni pe seama bradului de la Târgu-Jiu

Primăria Târgu-Jiu a plătit circa 100 000 de euro pe un brad uriaș de Crăciun, sumă socotită exagerată de un cotidian local. Fostul jurnalist Costin Crețu încearcă să ne convingă chiar că prețul este exorbitant față de Petroșani și Turnu Severin, două municipii mult mai sărace ca al nostru. Nimic despre Deva sau Brașov, Sibiu, Craiova ș.a. unde asemenea cheltuieli sunt mult mai mari, circa 200 000 euro(Sibiu). De asemenea, nu se spune că cheltuiala se amortizează în următorii zece ani cât trebuie să țină bradul.

Fără a justifica extravaganța cheltuirii fondurilor la Primăria Târgu-Jiu, probabil că fostul brad ar mai fi ținut dacă nu era înlocuit acum doi ani, sărbătorile de iarnă sunt moment unic care trebuie marcat ca atare. Primăria Târgu-Jiu ar trebui să ne ofere amănunte despre contractele cu Municipalitatea și alte instituții publice ale firmelor lui Făget și Crețu, cifrele sunt șocante.

”Mogulul” Făget

Unul dintre ”mogulii” contractelor de pază din Gorj este Ion Făget, patron al firmelor ”Signovince, S.R.L.” și ”SMB, S.R.L.”. Aceste firme câștigă, frecvent, în Gorj, contractele de pază ale instituțiilor susținute, financiar, de la bugetul de stat. Cum puterea este în schimbare, nu dă rău să-l ataci pe Cârciumaru și PSD Gorj. Iar atunci când ai pierdut contracte la Spital, Finanțe etc, presa poate fi necruțătoare.

Ion Făget, patronul a ceea ce s-ar putea categorisi drept ”cele mai influente firme de pază” din Gorj potrivit unor jurnaliști locali este fost comandant al SRI Gorj, în perioada 1990-2006. Un site local de investigații, http://www.gorjnews.ro, l-a acuzat, de curând, că a fi făcut poliție politică, după 1989, în județul Gorj și nu a fost contrazis la nivel public.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.