Greva foamei de Crăciun la CEO

 

greva-foamei-ceo-pag-1Sindicaliştii din cadrul SMEO au intrat din nou în greva foamei. Începând din 19 decembrie 2016, 18 angajaţi ai CEO protestează în faţa sediului companiei, fiind nemulţumiţi de faptul că Ministerul Energiei nu a aprobat rectificarea bugetară, în ceea ce priveşte fondul de salarii.
Gabriel Căldăruşe, preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, speră ca această rectificare să fie aprobată în cele din urmă, susţinând că dacă acest lucru nu se va întâmpla, repercusiunile se vor vedea şi anul viitor. „Până la ora actuală, guvernanţii nu s-au ţinut de promisiune. Sperăm ca pe ultima sută de metri să îşi dea seama de dificultăţile cu care se confruntă Complexul Energetic Oltenia şi aici este vorba inclusiv de cei 14 mii de salariaţi şi să rezolve odată problema rectificării fondului de salarii. Oamenii au aşteptări pentru anul viitor, cu toţii doresc să le fie compensată munca într-un mod corect”, a declarat liderul SMEO, Gabriel Căldăruşe.

O altă nemulţumire a liderilor de sindicat priveşte programul de restructurare care vizează plecarea a 2000 de oameni din CEO. „Din cauza faptului că nu s-a făcut rectificarea bugetară există riscul să nu ne încasăm salariile în luna decembrie. Mai este şi aprobarea programului de restructurare, în situaţia în care peste tot există deficit de personal şi creşteri salariale nu s-au mai făcut de 6-7 ani. Oamenii muncesc deja foarte mult şi nimeni nu ne ia în calcul. Sperăm ca în câteva zile să se rezolva problema care depinde numai de Minister”, a spus Sorin Păducel, vicepreşedinte în cadrul SMEO.

Gheorghe Peptan, grevist cu experienţă, spune că nu va renunţa la protest până când nu se va anula decizia de disponibilizare a mii de oameni din companie. „Principala problemă este rectificarea bugetară având în vedere că salariaţii riscă să li se diminueze salariile până la 700 de lei şi anul care urmează acelaşi fenomen se întâmplă, deci noi trebuie să prevenim acest lucru. Nu plecăm de aici, suntem pe termen nelimitat, până nu se face rectificarea de buget şi anularea disponibilizărilor anunţate în 2017”, a spus Gheorghe Peptan.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.