România are un nou Guvern

guv-grinÎn pofida unor piedici puse de Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis prelungind nepermis instalarea unui nou guvern, România are din 4 ianuarie 2017 guvernul Grindeanu. Premierul Sorin Grindeanu le-a transmis miniștrilor din Cabinetul său, la începutul primei ședințe a noului Guvern, că trebuie să intre „în pâine” și să treacă la fapte.

Premierul a anunţat că prima şedinţă a Executivului au fost  pe ordinea de zi două puncte: un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe și un proiect de ordonanță de urgență pentru stabilirea unor măsuri în domeniul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

„Sunt lucruri absolut necesare pentru a funcționa cum trebuie ca guvern și în al doilea rând pentru a da posibilitatea Parlamentului în zilele următoare să adopte acest proiect de lege. Avem toate avizele pentru cele două”, a spus Sorin Grindeanu.

Premierul  a anunţat că următoarea şedinţă de Guvern va avea loc vineri, 6 ianuarie.

Prima decizie a premierul Sorin Grindeanu a fost, însă, aceea de a-l numi secretar general al guvernului pe Mihai Busuioc, până în prezent secretar general la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cabinetul condus de Sorin Grindeanu are 26 de miniştri – cu 4 în plus faţă de cel anterior – şi doi vicepremieri: Sevil Shhaideh (PSD) şi ministru al Dezvoltării Regionale, precum şi Daniel Constantin (ALDE) care va gestiona şi portofoliul Mediului.

Cele 4 noi ministere sunt Ministerul Turismului, Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi Anteprenoriat, Ministerul Apelor şi Ministerul Pădurilor.

Din totalul de 26 de portofolii, 8 sunt deţinute de femei.

Miercuri seara, noii miniştri au depus jurământul de învestire în funcţie la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu.

La ceremonie au fost prezenţi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu şi consilierii din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.