DN-ul Rovinari-Sadu va fi, în sfârșit, recepționat!

drumDupă 10 ani de așteptare și de lucrări cu încetinitorul, DN 66 Rovinari-Sadu este finalizat și va fi recepționat. Drumul de la Sadu la Petroșani va mai aștepta cel puțin încă doi ani pentru finalizare.

Participanții la trafic  au scăpat de calvarul traficului pe DN66, pe sectorul Rovinari-Bumbești Jiu. Direcția Regională de Drumuri Craiova a numit o comisie de recepție a investiţiei și deja se efectuează verificări: „A început faza de recepție a DN 66. Comisia numită de directorul general al companiei a fost înainte de sărbătorile de iarnă și a dispus efectuarea unor probe. Vor mai fi efectuate verificări. Au fost făcute o serie de propuneri cu privire la semnalizarea rutieră. Comisia se întrunește, verifică documentele și efectuează verificări. Sperăm ca într-un timp foarte scurt să finalizăm recepția acestui drum“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, în presa locală.

Lucrările de reabilitare a DN 66, pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, au început în 2007 şi trebuiau să fie finalizate în 2009. Până în 2011 nu s-au realizat decât vreo 6% din lucrări. În 2011, statul român a reziliat contractul cu firma din Ungaria, deşi aceasta a încasat milioane de euro pentru „modernizarea” drumului. Abia în primăvara anului 2013 s-au reluat lucrările pe acest sector de drum, o firmă spaniolă câştigând licitaţia.

Șeful Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu a precizat că în acest an speră să înceapă și recepționarea sectorului cuprins între Bumbești Jiu și Petroșani: „Asfaltul este turnat și apa a fost scoasă de pe drum, pentru că pe sectorul respectiv curgea apă de pe versanți chiar pe partea carosabilă, iar iarna îngheța și vara se deteriora asfaltul. Soluția găsită a fost realizarea unor drenuri pe marginea drumului. Mai sunt două puncte unde se acumulează zăpadă, iar apa ajunge tot pe drum, dar o să remediem și această situație. Sper că în acest an va începe și recepția acestui tronson. Vor mai rămâne de executat parcarea de la Mănăstirea Lainici și podul de peste Jiu din aceeași zonă“.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.