Liberala Denisa Șuță ”a luat-o pe arătură”

sutaVrând să arate că promovarea în Consiliul Județean Gorj, liberala Denisa Șuță a jignit foarte mulți dintre gorjeni și nu doar din județul nostru. După maniera pedelistă, Șuță nu recunoaște și nu își cere scuze, asta ca să vadă gorjenii că au făcut o alegere bună când nu au votat cu PNL.  Denisa Şuţă, proaspăt consilier judeţean al PNL Gorj din decembrie 2016, a făcut unele afirmaţii la adresa electoratului PSD, pornind de la un studiu care ar arăta că 59% dintre votanţii PSD ar avea doar zece clase. O afirmaţie falsă, studiul IRES invocat arătând că 59% din alegătorii cu zece clase au votat PSD, ceea ce este cu totul altceva. 

Consilierul judeţean PNL Gorj, Denisa Şuţă, a participat la o emisiune la Sud FM, unde a făcut declaraţii de genul „Într-adevăr, este pentru prima dată în istoria PSD, la aceste alegeri, când a fost votat de o mare parte dintre votanţii cu studii superioare, însă cei mai mulţi, 59% dintre votanţii dumnealor la alegerile parlamentare de anul trecut, sunt oameni cu 10 clase. Studiul respectiv este public. (…) Majoritatea electoratului PSD este un electorat captiv, este electoratul ajutoarelor sociale, pensionarii şi tot pe studii sociologice vorbim. Aceşti oameni care stau cu mâna întinsă la stat sunt nişte oameni mult mai uşor de manipulat, faţă de cei de dreapta, care sunt investitori, care creează locuri de muncă“, a declarat Denisa Şuţă la Sud FM. Declarația era o prostie iar un asemenea politician, mai ale tânăr, dovedește nesimțire  și aroganță.

IRES a făcut după alegerile parlamentare un studiu privind profilul votanţilor fiecărui partid în parte. Studiul nu spune însă că 59% dintre alegătorii PSD au zece clase, ci că 59% dintre alegătorii cu zece clase au votat PSD.

PSD Gorj s-a arătat deranjat de interpretarea studiului, aşa cum a fost făcută de Denisa Şuţă, aşa că i-a cerut demisia. „Partidul Social Democrat Gorj cere conducerii PNL Gorj să iasă public și să ceară scuze milioanelor de români, cu drept de vot, după afirmațiile făcute, într-o emisiune televizată, despre românii care au votat PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie  făcându-i «asistați social»”, arată PSD într-un comunicat. „Aceste afirmații o discreditează ca om, dar și ca politician și o obligă, totodată, să-și dea demisia din funcția publică pe care o deține, pentru că astfel de cuvinte nu pot fi niciodată susținute de un ales județean și nici nu are cum să reprezinte cetățenii”, mai susţine PSD.

Social democraţii i-au cerut preşedintelui PNL Gorj, Dan Vîlceanu, să se disocieze de cele afirmate de colega lui de partid. „Dacă nu vor prezenta scuzele de rigoare, înseamnă că jignirile Denisei Șută sunt asumate de întreg Partidul Naţional Liberal şi implicit de preşedintele Dan Vîlceanu. Catalogăm această ieşire drept sfidare şi dispreţ la adresa celor care sunt beneficiari ai acestui ajutor”, arată PSD.

 

Unde dai…..

Dan Vîlceanu, un alt ignorant al politicii gorjene, venit tot din fostul PDL,  i-a luat însă apărarea colegei sale, atacând PSD şi un jurnalist de la TV Sud care a relatat despre reacţia social-democraţilor la cele spuse de Denisa Şuţă, prezentând ambele puncte de vedere. „Jurnalist România TV și TV SUD, consilierul personal al primarului interimar Aurel Popescu. De aici pornește o manipulare ieftină a PSD şi a presei aservite. PSD cere demisia unui lider PNL, în loc să se preocupe de programul de guvernare şi să le facă oamenilor locuri de muncă. Este mai uşor însă, să pui la cale o manipulare, decât să te ţii de promisiunile din campania electorală. Îi cer primarului interimar, Aurel Popescu, să spună public dacă jurnalistul România TV, Costin Soare, este consilierul personal al dânsului. Dacă va confirma acest lucru, cer PSD să îşi retragă minciunile şi falsa preocupare pentru oameni. La fel și jurnalistului care, clar, nu poate să fie obiectiv. În aceste condiții, nici PSD și nici Costin Soare nu au calitatea morală să ceară demisii”, a postat Dan Vîlceanu pe pagina de facebook.

Ce spune IRES?

Studiul IRES făcut după alegerile parlamentare din decembrie arată cum au votat alegătorii în funcţie de studiile pe care le au. Alegătorii cu liceu au votat astfel: PSD – 46,4%; PNL – 22,2%; ALDE – 6,8%; USR – 6,6%; PMP – 4,8%; UDMR – 6,6%. Alegătorii cu studii superioare au votat PSD – 26,8%; PNL – 24,4%; ALDE – 8%; USR – 22,3%; PMP – 5,2%; UDMR – 4,1%, iar cei cu cel mult zece clase: PSD – 59,6%; PNL – 18,1%; ALDE – 4,2%; USR – 1,8%; PMP – 2,9%; UDMR – 8,8%.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.