Medicul Carmen Braia judecată pentru ucidere din culpă

 

carmen-braiaAu trecut circa șase ani de când ancheta în cazul Ralucăi Tulic a fost demarată. După atâta amar de ani, dosarul tinerei moarte la secția ORL, care ce se internase pentru o banală operație de amigdalită, a fost trimis către Judecătoria Târgu-Jiu. Medicul Carmen Braia și asistenta Luminița Ionicioiu vor fi judecate pentru ucidere din culpă și fals intelectual.
Procurorii au constatat în urma anchetei că tânăra nu a fost supusă unor teste care să arate dacă este sau nu alergică la antibiotic. Medicamentul i-a fost administrat, iar la a patra doză, Raluca Tulic a suferit un șoc anafilactic ce a dus-o direct spre moarte. Fata de 17 ani s-ar fi aflat și acum în viață dacă personalul medical ar fi respectat procedurile corespunzătoare înaintea administrării tratamentului cu ampicilină.

Ani de suferință au trecut de când Raluca a fost îngropată în localitatea natală, la Miculeşti, în rochie de mireasă, iar de atunci, părinților ei nu le poate alina nimeni durerea. Subiectul trezește o suferință atât de mare încât nici nu vor să discute, mai ales că nicio pedeapsă în instanță pentru cei vinovați nu o vor aduce înapoi pe fiica lor. „O să apelăm la toate procedurile legale care se pot pune în aplicare. Să zicem că se va face dreptate. Nu vreau să discut despre acest lucru”, a spus Radu Tulic, tatăl fetei care și-a pierdut viața la secția ORL.

Adolescenta a decedat la data de 10 august 2011, după ce fusese internată pentru o banală operaţie de amigdalită. Rezultatul necropsiei a stabilit atunci că la doar 17 ani, fata ar fi făcut infarct şi avea pancreatită hemoragică. Încă de la început, părinţii fetei au contestat rezultatul autopsiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.