La Kovesi s-a apropiat ”funia de par”

kovesi-iiDupă ce a lipsit din spațiul public circa două luni, încasând dezvăluirile lui Ghiță dar salvând un doctorat plagiat văzut chiar și de pe Casa Poporului, Codruța Kovesi a început să iasă masiv în media. Cu toate că a avut doar emisiuni aranjate, a se citi doar presa favorabilă, Kovesi a făcut greșeli impardonabile pentru un specialist(nu știe să citească o factură!) sau a mințit direct pentru influențarea publicului. Cota acesteia de popularitate a scăzut brusc, nici un institut de sondare serios nu se mai riscă să dea niște cifre. Și totuși, Kovesi mai are și dreptate!

Introducerea plângerii prealabile drept conditie pentru abuzul in serviciu,  va face imposibile unele anchete, a declarat procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu acordat agentiei de presa News.ro. „O sa vedem in mass-media discutii si dezbateri despre licitatii trucate si noi, DNA, sa stam sa ne uitam la televizor fara sa putem interveni si fara sa putem sa facem anchete”, a afirmat Kovesi. Procurorul sef al DNA a adaugat ca O inechitate sociala, cum este aceea a conditiilor din penitenicare, nu poate fi corectata printr-o alta inechitate de tipul gratierii si dezincriminarii partiale a abuzului in serviciu, care ar aduce deservicii atat societatii, cat si justitiei.

Intrebata despre masura conditionarii abuzului in serviciu plangerea prealabila a institutiei prejudiciate, Kovesi a raspuns: „O modificare care practic ar duce la imposibilitatea investigarii faptei de abuz in serviciu. Va puteti imagina ca un presedinte de CJ sau un primar care imparte contractele dupa bunul plac si care face licitatii trucate face plangere prealabila in numele institutiei? Sa vedem daca Curtea de Conturi, prin obligatiile pe care le are sa verifice modul in care se cheltuie banul public, vine sa faca control in anul urmator. De multe ori in cadrul acestor controale se descopereau indicii de savarsire a faptelor de abuz in serviciu si erau sesizate organele de politie sau parchetele. O sa vedem in mass-media discutii si dezbateri despre licitatii trucate si noi DNA sa stam sa ne uitam la televizor fara sa putem interveni si fara sa putem sa facem anchete. Daca nu vom putea sa primim o plangere, noi nu vom putea investiga aceste lucruri„.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.