DEZASTRU IDP-ul moare iar salariații rămân pe drumuri

idpÎntreprinderea de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj va rămâne de la 1 martie 2017  cu doar 101 salariaţi, anunţă conducerea societăţii. Marius Florică, directorul IDP Gorj, spune că au fost restructurate 132 de posturi de muncitori, dar şi trei posturi de directori.

Situaţia dramatică  la Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj. 149 de salariați vor fi disponibilizaţi cu 1 martie 2017, parte din ei fiind aproape de vârsta de pensionare. Marius Florică, directorul IDP Gorj, a precizat vineri pentru cotidianul PANDURUL că societatea mai rămâne cu 101 angajaţi după ce au fost restructurate şi mare parte din posturile TESA. „S-au făcut restructurări şi la nivelul conducerii, s-au redus trei posturi de directori, directorul de la calitate, directorul de marketing şi directorul economic. Mai rămân două posturi în picioare, directorul general şi directorul tehnic. Cei mai mulţi pleacă din rândul muncitorilor, pentru că este şi proporţia, un procent semnificativ îl reprezintă și TESA”, a spus Marius Florică, directorul IDP Gorj. Astfel, pe funcţia de director calitate era Marius Bănică, fostul director general, pe funcția de director economic era Denisa Boștină, iar pe cea de director marketing era Constantin Peștișanu. Florică a declarat că alte șase posturi sunt suspendate, însă nu pot fi restructurate pentru că persoanele care le ocupă sunt în concediul de creștere a copilului. ”Din cei 149, parte din ei vor ieși la pensie, iar alții vor intra în șomaj. Avem și șase salariați suspendați, adică sunt în creștere copil și suntem obligați să le păstrăm locurile de muncă, vor reveni la serviciu. IDP Gorj mai rămâne, după 20 februarie, cu 101 salariați”, a spus Marius Florică, directorul IDP Gorj.

Nu au scăpat de concediere nici economiştii din cadrul societăţii. Nu mai puţin de nouă astfel de posturi au fost desfiinţate. ”IDP Gorj are 249 de salariaţi din care 243 activi și șase suspendați. Cu 20 februarie urmează să fie concediaţi 149 de salariați, respectiv cinci ingineri, nouă economişti, doi contabili, un jurist și 132 de muncitori”, a spus Romeo Chiriac, șeful Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

IDP Gorj este societate înființată de Consiliul Județean. Declinul acesteia a început în anul 2015, când a ratat contractul de 35 de milioane de euro pentru întreținerea și reparația drumurilor județene timp de patru ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.