Ion Ișfan se cere anchetat anchetat de Curtea de Conturi

 

isfan1 Ion Ișfan, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, a declarat vineri la Radio Infinit că a respectat legea în momentul în care a decis să le taie salariaţilor din învăţământ sporul de condiţii periculoase sau vătămătoare. Ișfan a cerut organelor de cercetare să verifice dacă acest spor este acordat în condiții legale. Este practic un spor pentru utilizarea calculatorului, primit de profesori, contabili, secretari, informaticieni. Doar că inspectorul școlar general omite că statele sunt aprobate de instituția pe care o conduce.

Potrivit inspectorului general Ion Ișfan, în județul Gorj un număr de 300 de salariaţi din învăţământ ar beneficia de acest spor. Este vorba despre secretarii, contabilii şi informaticienii din unităţile școlare. Ișfan susține că sporul s-a încasat ilegal până acum și că sunt unii salariaţi care nu înțeleg că trebuie să respecte legea. ”Nu am decis eu tăierea sporului de condiţii periculoase și vătămătoare, legea a decis în acest fel. Toate școlile din județul Gorj trebuie să respecte legea și legislația școlară. E vorba de doar 300 de persoane care nu înțeleg încă că trebuie să respecte legea, sper să se sesizeze și organele competente, organele de cercetare să verifice dacă aceşti colegi ai mei respectă sau nu respectă legea”, a declarat Ion Ișfan, șeful ISJ Gorj.

Ion Ișfan a făcut practic un autodenunț, organele de anchetă urmând să verifice dacă el se face vinovat de neglijență în serviciu(pentru că aprobă statele) sau de abuz în serviciu(pentru tăierea sporului). Vă ținem la curent cu derularea acestui caz mai ales că Ion Ișfan este cercetat în cel puțin două dosare de DNA Craiova, mulți dintre directorii de licee și contabilii șefi dând cu subsemnatul în fața procurorilor.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.