EXCLUSIV Gorjeanul Mihai Weber în fruntea Comisiei SIE

 

deputat-weber1Mâine se fixează comisia SIE care va fi condusă de deputatul gorjean Mihai Weber. În acest moment,  un proiect legislativ  susținut de către deputaţii Marcel Ciolacu (PSD), Gheorghe Nicolăescu (PNL), Ilie Barna (USR), Korodi Attila (UDMR), Constantin Avram (ALDE) şi Eugen Tomac (PMP) se  află  deja  în procedură parlamentară la comisiile Camerei Deputaților. Astăzi ar trebuie să primească raport  din  partea  comisiei de apărare. Actul normativ  propune ca  din comisia SIE  să facă parte patru deputaţi şi trei senatori, faţă de trei deputaţi şi doi senatori, câţi sunt acum.

În expunerea de motive se precizează că din comisia de control al activităţii SRI fac parte nouă parlamentari, iar cum cele două Servicii au activitate similară, se impune mărirea numărului de membri şi în cazul SIE.

Potrivit unor surse parlamentare citate de Știri pe surse, mâine, în plenul reunit, se va  vota  componența comisiei SIE, pe prevederile actuale,  rămânând ca  restul de două locuri să fie  completate cu reprezentanți din partea  PMP și UDMR, după adoptarea  noii legi, în conformitate cu principiul algoritmului parlamentar.

Pentru  șefia acestei comisii, conducerea PSD  l-a  pregătit pe Mihai Weber, deputat PSD de Gorj, aflat la al doilea mandat. Weber a mai făcut parte din Comisia de control SIE şi în legislatura 2012-2016. De profesie inginer, el a lucrat la începutul anilor `90 la Mirfo Târgu Jiu. A absolvit cursuri scurte la Institutul Diplomatic Român şi la Universitatea Naţională de Apărare şi este doctorand la Universitatea Valahia din Târgovişte. Este acţionar la o firmă care deţine un service auto, Pro Auto Logistics, soţia sa fiind fost inspector la Garda de Mediu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.