Fosta judecătoare Camelia Bogdan, dovadă de incompetență

BogdanFosta judecătoare  Camelia Bogdan, ajunsă celebră pentru că   l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul ICA pentru că acesta ar fi comis un prejudiciu statului român în valoare de 60 de milioane de euro, nu este deloc un monument de competență. Pentru recuperarea acestei sume imense, judecătoarea a dispus confiscarea mai multor imbobile aparținând patronului trustului Intact, printre care fostele sedii ale televiziunilor Antena  și ale companiei Grivco.

Camelia Bogdan a dispus așadar intrarea imobilelor respective în proprietatea statului român ca fiind „libere de orice sarcini”, doar că acestea erau ipotecate în favoarea Raiffeisen Bank, pentru un credit de 40 milioane euro acordat de bancă în 2008. Banca a dat în judecată  statul român pentru o încălcare a Codului Civil, care prevede că ipoteca urmează bunul gajat, respectiv că un activ rămâne sub ipotecă indiferent dacă i se schimbă proprietarul.

Practic judecătoarea a radiat ipotecile constituite asupra clădirilor, ceea ce nu pare deloc în acord cu legea, astfel că de peste doi ani Raiffeisen se judecă cu statul. E doar modelul prin care DNA umflă sumele din prejudicii care nu vor fi recuperate niciodată.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.