Statul Islamic are adepți în România

 

 

Isis fightersÎn pofida comunicatelor liniștitoare ale autorităților și a tendinței mass-media de a bagateliza pericolul terorist ce ar putea plana asupra României, lucrurile nu sunt nici pe departe așa de liniștite. Doi cetățeni străini care sunt studenți la Medicină la Cluj-Napoca  vor fi expulzaţi din România şi au interdicţie să mai intre pe teritoriul ţării noastre în următorii 10 ani. Măsura a fost luată de Curtea de Apel, la propunerea SRI, care-i acuză pe cei doi de conexiuni cu organizaţia teroristă Stat Islamic.

 Cei doi studenți sunt acuzaţi de propagandă, îndoctrinare religioasă şi de faptul că au încercat să racoleze adepţi pentru a susţine ideologia jihadistă, relatează presa centrală.Bărbatul este de orgine siriană şi se află în România din 2014, iar soţia sa l-a urmat în 2016.SRI i-a identificat şi monitorizat de la intrarea în ţara noastră și în urma anumitor fapte  îi consideră un risc la adresa securităţii noastre naţionale.

Poveste cu jihadiști

Cotidianul ”Evenimentul Zilei”oferă o adevărată poveste care stă în spatele acestui caz. Astfel,  Nina Rosebrock, o tânără din Germania, s-a îndrăgostit de un fanatic religios sirian de origine germană și a venit la Cluj, unde el studia medicina. Cei doi s-au căsătorit și au început să racoleze adepți ai organizației teroriste ISIS, în țara noastră. Au fost prinși de SRI și vor fi extrădați.

În pofida lucrurilor care se cunoșteau până acum, Cluj Napoca a devenit un loc interesant pentru jihadiștii care se ocupau cu racolarea adepților și propaganda organizației teroriste Daesh, cunoscută ca ISIS. Liderul acestei „celule” de adevărați agenți ai ISIS era Mahmoud Bascho, cetățean german de origine siriană.

Tânăra germancă a venit în România în anul 2014, atunci când a fost admis la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Iulian Hațieganu”, din Cluj-Napoca. A fost luat în vizor de Serviciul Român de Informații (SRI), imediat ce a intrat în țara noastră. Mahmoud Bascho este un fanatic religios, pro-jihadist. Un singuratic izolat de restul comunității sale, care avea reticiențe față de stilul de viață occidental și se manifesta violent la adresa țărilor din Vest.

Prin intermediul siteul său de socializare, dar și prin întâlniri cu diferiți cetățeni de religie islamică, proveniți din țări precum Arabia Saudită, Liban sau Siria, el încerca să-i convingă pe aceștia să participe la mișcările radicale ale Daesh. S-a împrietenit, în special, cu studenți sau foști studenți ai UMF Cluj-Napoca. În anul 2016, a venit la Cluj-Napoca și Nina Rosebrock, o tânără din Germania care se îndrăgostise de Mahmoud Bascho, încă din anul 2012.

Tânăra  a devenit studentă la aceeași facultate și s-a căsătorit cu germanul de origine siriană. În tandem, cei doi soți au început o propagandă susținută de îndoctrinare religioasă, cu scopul atragerii unor coreligionari din România spre ideologia jihadistă. Cei doi soți plănuiau să plece în Siria, pentru a se alătura Califatului Daesh.

SRI a sesizat Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Bucureşti, iar polițiștii de la Inspectoratul General pentru Imigrări, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, i-au reținut pe cei doi soți. Pe 1 martie, Nina Rosebrock și Mahmoud Bascho au fost prezentați în fața unui judecător de la Curtea de Apel București care i-a declarat indezirabili pe teritoriul țării noastre, pentru riscuri la adresa securității naționale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.