Andrei Maioreanu a ajuns secretar de stat

Premierul Grindeanu a semnat numirile a patru secretari de stat, la Turism, Mediu, Sport și Energie. Gorjeanul  Andrei Petrișor Maioreanu a fost numit secretar de stat la Ministerul Energiei.

VOriginar din Gorj, director adjunct  Hidroserv S.A., candidat la conducerea Complexului Energetic Oltenia, Andrei  Maioreanu a fost un activ om de partid, ajungând consilier județean și candidând, în 2016, la Senat. A fost unul dintre cei care i-au luat apărarea lui Victor Ponta, denunțând „abuzurile DNA” în cazul Turceni în care este anchetat fostul premier. Presa locală îl critică pentru anumite decizii manegeriale; astfel, publicația „Domino.ro” din Gorj, a publicat un articol însoțit de documente, în care se comentează despre disponibilizări semnate în 2015 de acesta.

Maioreanu este un politician și un manager controversat. Într-un articol din presa locală, în care apar în facsimil două presupuse reclamații depuse pe numele lui Maioreanu de angajate ale Hidroserv este acuzat de hărțuire sexuală. Astfel, publicația din Gorj scrie că o angajată a serviciului Aprovizionare din Hidroserv ar fi depus, în noiembrie 2013, o reclamație adresată directorului general al societății, Radu Silaghi, afirmând că este „hărțuită fizic și psihic” de Maioreanu. Reproducem din conținut: „…declar că mă simt hărțuită de domnul Director Adjunct Maioreanu Andrei Petrișor, care în nenumărate ocazii, prin comportament neadecvat, verbal și comportamental, m-a făcut să mă simt jignită, acest lucru dăunându-mi în buna desfășurare a activității. Mă simt hărțuită atât fizic cât și psihic și vă rog să dispuneți măsurile ce se impun”. A doua sesizare publicată de presă este datată iulie 2014 și e adresată, de o altă salariată, tot lui Radu Silaghi, director general al Hidroserv. De data aceasta, Andrei Maioreanu este acuzat de „avansuri cu conotație sexuală”. Femeia, „angajată de două luni” se plânge că nu știe cum să mai facă față unor „situații penibile”. „…resimt un inconfort de a veni la muncă din cauză că, șeful meu direct, domnul director adjunct Andrei Maioreanu, îmi face avansuri cu conotație sexuală. La început au fost priviri, gesturi și comentarii sugestive, iar pe parcurs s-a ajuns la atingeri, îmbrățișări, la solicitarea de a-l săruta, apeluri telefonice și mesaje după terminarea programului de muncă, invitații în afara programului, apropouri legate de posibilitatea de reînoire a contractului și promovare doar în urma unei «analize» a dânsului. (…) mă aflu în situația de a nu sti cum să fac față unor situații penibile, am simțit o neputință de a mă exprima, întrucât îmi este frică că mă va da afară”. Cotidianul „Domino.ro” din Gorj, care a publicat aceste sesizări, menționează că „Maioreanu a rămas în funcția de adjunct al Hidroserv încă trei ani de când aceste sesizări au ajuns pe masa șefului său, însă despre acele salariate care au reclamat presupusa hărțuire nu se știe dacă mai sunt angajate ale societății, cum de altfel nu se știe nici dacă vreuna dintre aceste „note” a fost adresată și organelor judiciare”. Cu siguranță, cazul va fi exploatat de presa centrală în momentul când activitatea lui Maioreanu ar putea deveni relevantă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.