Bani mai mulți pentru angajații CEO

 

Cele patru federații din Complexul Energetic Oltenia și administrația companiei au căzut de acord și au semnat un act adițional la actualul Contract Colectiv de Muncă, în care sunt prevăzute facilitățile obținute la negocierile din ultima lună. Administrația și sindicatele vor semna prelungirea actualului CCM până la 31 martie 2018.

Începând cu 1 aprilie 2017, minerii și energeticienii au tichete de masă de 15 lei, cotă de cărbune de 500 de lei, două prime de 1.000 de lei și una de 950 de lei, sâmbete și duminici plătite 87% și ziua de naștere – zi liberă plătită. Adiționalul care prevede aceste beneficii a fost semnat vineri, 17 martie, la 19.00. Trei dintre federații acceptaseră deja să semneze contractul, însă liderii Federației Naționale Mine Energie (FNME) au cerut termen pentru consultarea membrilor.

Membrii de sindicat ai FNME au decis să semneze doar dacă aceste bonusuri obţinute o să fie trecute într-un act adițional la Contractul Individual de Muncă al fiecărui salariat. FNME a mai cerut Directoratului CEO următoarele: stabilirea programului de lucru pe anul în curs; în a doua jumătate a lunii octombrie 2017, se va face distribuirea rezervei la fondul de salarii, generată de programul de lucru, către salariații din primul sfert al intervalului de salarizare a fiecărei meserii/funcții, începând cu data de 01.11.2017; respectarea avizelor și a CCM privind grupa de muncă pentru salariații S.E. Rovinari; reevaluarea programului de concedieri colective astfel încât să se evite disponibilizarea salariaţilor care nu sunt acoperiți de prevederile OUG 36/2013, iar în situația în care, prin alte criterii nu se poate realiza numărul stabilit, cei vizați să beneficieze de plăti compensatorii eșalonate în funcție de data când îndeplinesc condiții de pensionare.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.