Ion Călinoiu a rămas definitiv cu condamnarea

 

Magistratii  Curții de Apel Craiova au confirmat în această săptămână  condamnarea fostului presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu, la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in declaratii.


Potrivit sursei citate, magistratii au decis sa amane aplicarea pedepsei pe un termen de incercare de doi ani de la ramanerea definitiva a sentintei.

‘Stabileste pedeapsa la 4 luni de inchisoare pentru subsemnatul. Amana aplicarea pedepsei inchisorii de doi ani de la ramanerea definitiva. (…) Obliga la plata de cheltuieli judiciare in suma de 1.400 lei. Poate fi atacata cu apel in termen de la 10 zile de la comunicare’, a precizat Elena Stegaroiu.

Potrivit magistraților, ‘Ion Calinoiu, in calitate de presedinte al CJ Gorj, in cursul anilor 2012-2013, cu intentie, prin incalcarea dispozitiilor Legii nr. 161/2003 si Legii nr. 176/2010, si aflandu-se in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul nu a declarat veniturile realizate in baza contractelor incheiate intre acesta si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, respectiv Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in cuantum total de 1.563 lei”.

Conform procurorilor, aceste venituri nu au fost mentionate in declaratia de avere nr. 202 din 11.06.2013 (suma de 687 de lei aferenta venitului din anul 2012) si declaratia de avere nr. 235 din 12.06.2014 (suma de 876 de lei aferenta anului 2013), cu scopul de a ascunde starea de incompatibilitate retinuta de Agentia Nationala de Integritate.

Un comunicat al ANI informeaza ca Ion Calinoiu s-a aflat in stare de incompatibilitate intrucat a detinut simultan cu functia de presedinte al CJ Gorj urmatoarele calitati: expert pe termen scurt in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, in perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consortiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in perioada 1 iunie – 31 iulie 2013.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.