Kovesi și Lazăr vor rămâne în funcții

 

 

 După cum era de așteptat după intervenția ambasadorului american, Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr au rămas în funcție după evaluarea Ministrului Justiției. Toader Tudorel a evaluat 16 zile pe cei doi procurori controversați. Mesajul lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Kovesi și Lazăr este că ei ar putea fi demiși dacă nu vor respecta legile și Constituția.
Tăriceanu se aștepta ca cei doi procurori să-și dea demisia și ar fi vrut proteste de stradă împotriva lor după ce CCR a constatat conflict constituțional între DNA și Guvern. În plus, șeful Senatului l-a atacat  pe președintele Klaus Iohanis, despre care spune că a făcut un lucru stupefiant declarându-se mulțumit de activitatea celor doi șefi de parchete, deși CCR a dat acea decizie de încălcare gravă a Constituției. „Nu e oportună revocarea acum, așa a sunat. Eu asta am remarcat. Poate să însemne multe. Își cântărește foarte bine vorbele. El a vorbit despre oportunitate, despre discuțiile pe care le-a avut la Bruxelles, despre MCV. Ar fi trebuit să urmeze o demisie a celor doi. Am remarcat cum a prezentat la rece aceste grave încălcări ale constituției. E prima dată când un ministru al Justiției face o evaluare a procurorilor. E un ministru care își cunoaște rolul și și-l asumă. Nu am mai avut așa ceva până acum. Mingea a transmis-o la Cotroceni. Președintele a făcut un lucru stupefiant. A spus că el e foarte mulțumit.

Ministrul dă un semnal, un cartonaș galben. Eu cred că, de acum încolo, vor fi respectate normale statului de drept. A făcut un gest de curaj politic într-un moment neprielnic și extern și intern. În orice țară normală ar fi trebuit să avem oameni în stradă care să protesteze pentru demisia lui Kovesi.”, a declarat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.