Luminița Popescu, mazilită de la UCB

Luminița Popescu nu mai ocupă, de pe data de 8 mai, funcția de rector al Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, după ce ordinul ministrului Educației de eliberare din funcție a fost comunicat Universității din Târgu-Jiu. Sorin Purec, decan la Facultatea de Științe ale Educației și Management Public a fost desemnat ordonator de credite până la desemnarea unui rector.

Luminița Popescu a spus că va ataca decizia prin căile legale. „Voi contesta pe căile legale la Ministerul Educației și în instanța de judecată”. După ce ordinul Ministrului Educaţiei a fost aplicat, birourile rectorului și prorectorilor din Universitatea Constantin Brâncuși au fost sigilate.

Luminița Popescu a intrat în conflict cu Senatul Universtății, care, pe data de 31 martie, a respins raportul rectorului cu privire la starea universității și a propus Ministerul Educației revocarea din funcție. Pe data de 27 aprilie, comisiile de specialitate ale Senatului s-au reunit, iar două dintre acestea au întocmit un raport care „cuprinde posibile încălcări ale Legii educației naționale, ale Cartei, nerespectări ale unor propuneri de Senat sau chiar o situație de conflict de interese în care sunt și director de proiect și rector”, a precizat Luminița Popescu. În baza acestui raport, Senatul a făcut o propunere de demitere a rectorului. Luminița Popescu a spus că a contestat hotărârile și chiar a contestat în instanța de contencios – administrativ a Tribunalului Gorj hotărârea Senatului prin care a fost demisă din funcție. Ea spune că președintele Senatului, Adrian Gorun, a vrut să se răzbune pe ea, pentru că nu a acceptat anumite numiri pe funcții de conducere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.