Primarul impostor de la Albeni vrea să conducă singur comuna

Primarul comunei Albeni, Ionuț Stan, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local, care s-a desfășurat, duminica trecută, în incinta Căminului Cultural. Doar un singur proiect de hotărâre a fost pe ordinea de zi, și anume diminuarea indemnizației consilierilor locali la 2 % din salariul primarului. Doar trei consilieri au fost prezenți la ședință, dar, în schimb, aproximativ 100 de localnici au asistat la ședința Consiliului Local. Primarul încearcă să rămână singur la conducerea localității după ce și-a pus în funcție rudele și apropiații în Primărie, la școală și la Serviciul de Apă.

Doar trei consilieri au participat la ședință, care, astfel nu a avut cvorumul necesar pentru a se desfășura. Cu toate acestea, primarul comunei Albeni a luat cuvântul și s-a adresat cetățenilor prezenți: „Azi, la ședința extraordinară a Consiliului Local, aveam pe ordinea de zi un proiect privind diminuarea indemnizației consilierilor la 2%. Cu majorarea de 30%, fiecare consilier o să primească 72 de lei, adică 24 de lei pe oră. Eu nu știu care dintre care noi primim 24 de lei pe oră. Cu cei 50 de lei economisiți se rectifica bugetul local și se făcea prevederea pentru proiectul privind restaurarea picturii de la biserica din satul Bolbocești”.

Spiritele s-au încins, după ce așa-zisul președinte de ședință, Valeriu Iosu, care nu era statutară a intrat într-un conflict cu câțiva cetățeni, care s-au apropiat de el și i-au cerut să plece. Doi polițiști și-au făcut apariția, pentru a aplana conflictul. Conflictul dintre primarul Ionuț Stan și consilierii locali a apărut după ce aceștia au aprobat acordarea unei indemnizații de 5% din salariul primarului, în timp ce acesta voia un nivel de doar 1%. La final, primarul a spus că locuitorii comunei Albeni se vor organiza și vor strânge semnături pentru demiterea.

Primarul comunei Albeni este cercetat de Parchet pentru abuz în serviciu în organizarea concursului cu directorii de școli și de ANI pentru incompatibilitate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.