Gelu Vișan, deontolog și violator de…vocație

Cei care citesc aceste rânduri îl cunosc pe Gelu Vișan, om politic craiovean și principala ”gură de tun” a partidului lui Traian Băsescu. Până la urmă poate că activitatea sa pe la televiziuni ar fi de lăudat dacă nu am știi cine este cu dezvăluirile. Presa românească din ultimii ani a relatat pe largă aventurile din tinerețe ale lui Vișan care bătea fetele din căminul pe care-l păstorea ca pedagog cu coada de la mătură și le mai și viola. Condamnat la trei ani de inchisoare pentru violarea unei minore, Vișan a fost gratiat de fostul presedinte Emil Constantinescu și apoi a devenit mare în politică.

Presa românească a relatat în ultimii ani despre aventurile năbădiosului politician. Astfel, după ce a fost grațiat de președintele Emil Constantinescu, Radu Berceanu-fostul ministru al Transporturilor-l-a pus șef de cabinet parlamentar.

Un pedagog violator…

Gelu Vișan a fost pedagog   la caminul de fete al Liceul „Traian Vuia” din Banie. În 1993, Gelu Vișan a fost acuzat de catre eleva Daniela B, din clasa a X-a  H, ca a bătut-o cu coada de la o mătură si a violat-o. Parintii minorei au sustinut că pedagogul ar fi avut o relatie mai lunga cu fata, pe care ar fi sedus-o si abuzat-o de mai multe ori, la domiciliul acestuia. O dovadă, la punctul 2 de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului de Administratie din 4 mai 1993, directorul de atunci al liceului, Constantin Gheorghe, si-a informat colegii despre plangerea fetei si despre alte depozitii privind chefurile monstruoase pe care pedagogul le facea pana in zori si la care participau si minore. În procesul verbal al respectivei sedinte, toti cei sapte profesori prezenti l-au considerat vinovat pe Visan. Acesta, ulterior, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru viol.

…cu noroc

Pe 19 mai 2000, presedintele Romaniei Emil Constantinescu, după studierea a mii de cereri de gratiere aviza favorabil doar 19 dintre acestea. Printre care si pe cea a violatorului Gelu Visan.

Și de atunci Vișan e curat ca lacrima și bun de dat lecții pe toate canalele de televiziune. Mai mult, este principala voce ”justițiară” a PMP.

.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.