Acțiune electorală a PSD-ului la Târgu-Jiu pe seama CEO

Autoritățile gorjene și reprezentanții mai multor ministere  s-au întâlnit vineri, la Târgu-Jiu,  pentru a discuta situaţia Complexului Energetic Oltenia. La eveniment au participat Doru Vişan şi Andrei Maioreanu, secretari de stat în Ministerul Energiei, precum şi reprezentanţi ai CEO şi ai sindicatelor, primarii din localităţile în care se desfăşoară activităţi miniere, dar şi parlamentarii de Gorj.

Vestea bună în urma întrevederii de la sfârşitul săptămânii trecute, este că, anul viitor, nu va mai fi pus în aplicare planul de disponibilizări care prevedea ca alte 750 de persoane să plece din companie, după cum a susţinut Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Secretari de stat din Ministerele Energiei şi Transporturilor, au ajuns la Târgu Jiu, pentru a dezbate, alături de autorităţile locale şi judeţene, conducerea Complexului Energetic Oltenia, parlamentari şi sindicate, situaţia companiei. „Rolul întâlnirii a fost în primul rând de informare a partenerului social şi a instituţiilor judeţului privind situaţia actuală a Complexului Oltenia. La cinci luni, situaţia financiară a Complexului Energetic Oltenia este sigură, stabilă, pe profit. Complexul este bine ancorat în economia ţării şi în siguranţa sistemului energetic. Comparativ cu anii trecuţi, funcţionarea în această perioadă este la nivelul de 7-8 blocuri, cu peste 1000 MW contracte bilaterale încheiate”, a declarat Doru Vişan, secretar de stat în Ministerul Energiei. Vişan susţine că societatea se află cu plăţile la zi către furnizori şi bănci. „Complexul Energetic Oltenia a achitat obligaţiile către toţi furnizorii, este la zi, nu are nicio restanţă. De asemenea, a achitat obligaţiile la bănci scadente şi convenite cu băncile”, a mai precizat Doru Vişan.

Totodată, secretarul de stat a anunţat că anul viitor nu se vor mai face disponibilizări din companie, chiar dacă programul de restructurare aprobat inițial prevedea reduceri de personal și pentru anul 2018. „Pe configuraţia actuală de cerinţă de energie şi respectiv pentru iarna care vine, nu mai facem disponibilizări. Nu mai prognozăm disponibilizări. Suntem la limita acoperirii cu personal a capacităţilor pe care le păstrăm. Cele 11 capacităţi energetice rămân în piaţă”, a declarat Doru Vişan. Anul acesta, de la Complexul Energetic Oltenia, vor fi disponibilizate 1000 de persoane, iar anul viitor ar fi trebuit să plece din companie aproximativ 750 de persoane.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.