Teodora Ciobanu încarcerată pentru trei ani

Teodora Ciobanu, fosta directoare a Direcţiei de Publice de Protecţie Socială(DPPS) Târgu Jiu, a fost încarcerată în Penitenciarul Craiova, după ce a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Teodora Ciobanu a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie şi a fost condamnată la închisoare cu executare de Tribunalul Gorj. Curtea de Apel din Craiova a menţinut joi sentinţa de la Gorj şi, astfel, Teodora Ciobanu a fost încarcerată joi seară pentru executarea pedepsei.

Fosta şefă a Direcţiei Publice de Protecţie Socială fosta şefă a Direcţiei Publice de Protecţie Socială a fost reţinută, în luna mai a anului 2015, sub acuzaţia de luare de mită în formă continuată. Aceasta a pretins sume de bani pentru a-şi promova subalternii sau pentru a face angajări. „În perioada 2007-2015, inculpata Ciobanu Teodora Cristina, în calitate de director în cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu Jiu, a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 4.000 de lei şi 3.000 de euro, primind în final suma totală de aproximativ 4.000 de euro. Sumele de bani au fost pretinse şi primite de inculpata Ciobanu Teodora Cristina în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în vederea angajării sau promovării persoanelor respective pe diferite funcţii (infirmier, asistent medical etc.) din cadrul instituţiei publice unde inculpata îşi desfăşura activitatea“, arata Direcţia Naţionale Anticorupţie.

„Ciobanu Teodora Cristina a mai pretins de la martorul denunţător şi suma de 3.000 de euro, în cursul lunii februarie 2015, dar şi suma de 2.000 de euro, promiţându-i că, în schimbul acesteia, îi va oferi postul său de director în cadrul DPPS Târgu-Jiu, întrucât aceasta urmează să fie numită definitiv pe o altă funcţie de director în cadrul Direcţiei de Cultură“, se arata în referatul DNA prin care s-a cerut arestarea preventivă a directoarei din cadrul Primăriei Târgu-Jiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.