Primarul de Albeni acuzat de deturnare de fonduri

Și când face fapte bune, în speță uniforme gratuite pentru toți elevii din comună, primarul de Albeni-controversatul Ionuț Stan-nu are parte de apreciere. Mai mulți consilieri locali din comună îl acuză de deturnare de fonduri și solicită intervenția Camerei de Conturi.

Toți copiii din comuna Albeni, judeţul Gorj, care vor merge la școală în toamnă, au primit o uniformă din partea aleșilor locali. Banii provin din economiile făcute în urma eliminării voucherelor de vacanță pentru angajați. În plus, primarul va dona 10 procente din salariu pentru ca toți micuții să se bucure de primele zile de școală în uniforme. Pentru această bucurie, au fost scoși din vistieria primăriei peste 40 de mii de lei. Au primit uniforme toți copiii, de la cei care merg în clasa pregătitoare până la cei care vor începe clasa a VIII-a în toamnă.

Așa sună o știre dintr-un cotidian local. Mai mulți consilieri locali semnalează faptul că bugetul Primăriei Albeni nu are prevăzuți bani pentru voucherele de vacanță ale angajaților iar edilul a uitat să lase la casierie circa 1000 de lei din salariu după cum s-a angajat. Edilul, făcut contabil la apelul bocancilor, s-ar face vinovat de deturnare de fonduri pentru că nu are bani prevăzuți nici pentru vouchere și nici pentru uniforme. Ar putea să plătească uniformele din banii proprii până la sfârșitul mandatului. Factura va totaliza circa 43 700 lei și va fi plătită, conform promisiunilor, după 1 iulie 2017 din banii pe vouchere care nu vor ajunge niciodată la primărie că așa spune legea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.