Victor Ponta a revenit la Guvern ca să fie din nou penal

Victor Ponta a fost numit vineri în funcţia se secretar general al Guvernului printr-un artificiu juridic, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial cu 24 de ore întârziere, din cauza unui blocaj instituţional. Blocajul a fost depăşit printr-o negociere cu miză concretă – o clădire în Bucureşti, potrivit unor surse guvernamentale.

Demiterea secretarului general Mihai Busuioc şi numirea lui Victor Ponta s-a lovit joi de refuzul primului de a contrasemna decizia prin era era înlocuit. Acest viciu de procedură, aparent absurd, a generat tensiuni mari în Palatul Victoria, mai ales că şi adjunctul lui Busuioc a refuzat să semneze. În cele din urmă, pe deciziile publicate în Monitorul Oficial s-a regăsit semnătura lui Alexandru Mihai Ghigiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Surse guvernamentale au precizat pentru stiripesurse.ro că obţinerea semnăturii lui Ghigiu a fost posibilă doar în urma unei promisiuni de transfer al unui imobil în folosinţa Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), unde secretarul de stat este lector. Este vorba de imobilul de pe Şoseaua Kiseleff nr. 12, care ar urma să fie trecută în administrarea SNSPA de la RA-APPS.

Pentru realizarea transferului, este nevoie de adoptarea a două acte normative: o ordonaţă de urgenţă care să schimbe regimul juridic al imobilului şi o hotărâre de guvern prin care să se realizeze transferul. Cele două acte normative erau pregătite pentru a fi introduse pe ordinea de zi suplimentară la şedinţa de Guvern de marţi, potrivit surselor de la Palatul Victoria, însă şedinţa nu a mai avut loc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.