Remus Bîldea vrea să revină în 2020 după ce a pierdut procesul cu ANI

Romulus Bîldea, ex-primarul din Teleşti, a declarat că a demisionat repede din funcţie şi nu a mai aşteptat să primească în scris decizia instanţei supreme, întrucât doreşte ca peste trei ani să revină la primărie. Primarul nu mai are voie să ocupe timp de trei ani funcţii publice şi, astfel, speră ca până în 2020 să i se încheie interdicţia de trei ani şi să poată intra din nou în cursa pentru fotoliul de primar la Teleşti. „Am pierdut procesul şi, ca atare, nu am mai aşteptat decizia Înaltei Curţi şi mi-am înaintat demisia către Consiliul Local şi Prefectura Gorj. Puteam să mai stau o lună, două. Este o decizie pe care am respectat-o imediat. Puteam să o lungesc până la doi ani, până la terminarea mandatului. Pentru ce?! Eu vreau să mă întorc peste trei ani la primărie”, a declarat Romulus Bîldea, fostul primar din Teleşti.

Şeful Serviciului Legalitatea Actelor din Prefectura Gorj, Liviu Diaconescu, a precizat că Romulus Bîldea a fost înlocuit din funcţie de către viceprimarul comunei. Consiliul Local a luat deja act de demisia primarului, iar prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a emis ordinul de încetare a mandatului. „Domnul primar de la Leleşti, Bîldea Romulus, s-a adresa Instituţiei Prefectului cu o cerere de demisie. S-a adresat şi Consiliului Local, care s-a întrunit într-o şedinţă extraordinară şi a luat act de demisia primarului. Domnul prefect a emis ordinul de încetare a mandatului ca urmare a demisiei. Viceprimarul a preluat atribuţiile primarului. Noi am trimis documentaţia către Ministerul Afacerilor Interne şi către AEP. Atributul organizării alegerilor parţiale revine Guvernului care va stabili data şi condiţiile în care acestea vor avea loc”, a menţionat Liviu Diaconescu.

Potrivit ANI, edilul din Teleşti s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, funcția de Primar al Comunei Telești și următoarele calități: reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. TELEAQA SERV S.R.L. (începând cu data de 22 decembrie 2009); reprezentant al comunei în A.G.A. a S.C. CTC DESALUBRIS S.R.L. (începând cu data de 26 iulie 2010). „S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Telești și următoarele calități: comerciant persoană fizică în cadrul BÎLDEA ROMULUS P.F.A. (20 octombrie 2010 – 17 iulie 2012); comerciant persoană fizică în cadrul Intreprinderii Individuale BÂLDEA FLORICA (17 iunie 2008 – 28 august 2013)”, potrivit ANI.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.