INVESTIGAȚII Va pune capăt primarul Marcel Romanescu jafului averii târgujienilor?

În ultimele două decenii, Primăria Târgu-Jiu a fost jefuită sistematic în favoarea unor oameni de afaceri. cărora le-a crescut averea la dimensiuni colosale. Călin Lemnaru, Costel Mocanu, Florin Păduraru, Dorin Tașcău, Gabriel Sanda, Nicolae crețu, Dan Mischie  ș.a. sunt doar o parte dintre oamenii de afaceri care s-au îmbogățit pe seama Primăriei Târgu-Jiu. Călin Lemnaru a confiscat toate nunțile și a făcut din insulița de pe Jiu proprietate personală, Costel Mocanu și Florin Păduraru au lăsat Târgu-Jiul fără lacuri.

 

În primăvara anului 2001, Primăria Târgu Jiu a concesionat lacul Debarcader unui om de afaceri de etnie romă, Costel Mocanu, care, cu această ocazie, a ridicat pe malul lacului și un restaurant, pentru că a preluat nu doar luciul de apă, ci și malurile. Prin Hotărârea de Consiliul Local, acesta se obliga să populeze cu pește lacul și să-l pună la dispoziția cetățenilor pentru agrement și pescuit sportiv. Interesant este că perioada de concesiune era de cinci ani, dar, la mai puțin de un an, hotărârea este modificată și apar două noi prevederi importante, care se răsfrânge asupra bugetului local: toate investițiile realizate în parcul aferent lacului să fie compensate cu taxa de concesiune, iar perioada de concesiune să crească de la cinci la 20 de ani.

Lacul Debarcader nu este deschis publicului și nu este folosit ca lac de agrement, ci mai mult ca unul privat, pentru creșterea peștilor omului de afaceri Costel Mocanu.

Același lucru se poate spune și despre lacul Pandurașu. Acesta a fost concesionat în anul 2005, societății România Hidro Service SRL, deținută de omul de afaceri Florin Păduraru, pe o perioadă de 49 de ani. Acesta avea mai multe obligații, printre care „asigurarea de servicii de agrement pentru populație (bărci, hidrobiciclete, teren de tenis)”. Nimic din acestea nu există, lacul funcționează tot ca unul privat, fiind populat cu pește pentru uzul propriu al omului de afaceri.

Va avea Romanescu curaj măcar să încerce să investigheze aceste afaceri?

Un gând despre „INVESTIGAȚII Va pune capăt primarul Marcel Romanescu jafului averii târgujienilor?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.