Romanescu și consilierii municipali scumpesc gunoiul pentru târgujieni

Decizie controversată a consilierilor locali din Târgu Jiu, luată în unanimitate. Aleșii locali interzic firmei Polaris, cea care deține depozitul ecologic de la Târgu Jiu, să mai primească deșeurile de la Alba Iulia.  Polaris ia acum în calcul o creștere a tarifelor pentru gorjeni, câtă vreme a pierdut un client important.

Consilierii locali PSD, ALDE și PSRo de la Târgu Jiu au inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care a fost interzisă depozitarea în depozitul ecologic din Târgu Jiu din alte județe, fără acordul Consiliului Local. Au explicat necesitatea adoptării unei astfel de măsuri prin faptul că locuitorii de pe strada Slobozia, din apropierea gropii de gunoi, au reclamat mirosul produs de depozitarea deșeurilor. Au mai motivat și prin lipsa unui plan și a unor soluții de reciclare a deșeurilor din depozite, dar și efectele negative produse mediului înconjurător prin depozitarea acestora.

Hotărârea a fost adoptată de Consiliul Local, cu unanimitate de voturi, asta în condițiile în care secretarul municipiului Târgu Jiu, Grigore Jianu, a cerut o amânare a supunerii la vot a proiectului, nefiind avizat de comisiile de specialitate. Consilierii locali au stabilit ca administratorul depozitului ecologic să sisteze orice depozitare a deșeurilor provenite din localități din afara județului în termen de 60 de zile. Astfel, cantitățile depozitate lunar la groapa de la Târgu Jiu o să scadă, lucru ce va conduce și la scăderea veniturilor.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.