Steaua căzătoare a senatorului Florin Cârciumaru

Primarul din Târgu Jiu, liberalul Marcel Romanescu, a inițiat o acțiune în răspundere patrimonială la Tribunalul Gorj împotriva senatorului PSD Florin Cârciumaru. Romanescu a emis la finele săptămânii trecute decizii de imputare a sumei de 3,8 milioane de lei unor salariați cu funcții de conducere din Primăria Târgu Jiu, iar pe fostul edil, care nu mai este angajat al instituției, a fost nevoit să-l acționeze în judecată pentru recuperarea unei sume constatate ca prejudiciu de ANAF.

Senatorul Cârciumaru, pe vremea când era primarul municipiului Târgu Jiu, a încheiat în 2010 un contract cu o firmă din Târgoviște pentru iluminatul ornamental de sărbători. Însă din verificările ANAF reiese că asigurarea iluminatului festiv era deja asumată, tacit, într-un acord-cadru cu o valabilitate de zece ani, încheiat în 2006 cu o altă firmă, tot din Târgoviște. Și pentru că fostul primar Florin Cârciumaru a devenit senator, iar raporturile de muncă cu primăria au încetat din 28 decembrie 2016, Romanescu l-a acționat în instanță pentru că răspunde, în solidar cu cei cinci șefi din instituție, pentru suma constatată ca fiind prejudiciu. Raportul este unul executoriu, iar contestațiile împotriva lui au fost respinse definitiv printr-o decizie a ANAF.

În ciuda diverselor probleme pe care le are, senatorul Florin Cârciumaru ține cu dinții de șefia PSD Gorj. Acesta a anunțat că se va retrage peste doi ani și jumătate și abia atunci va lăsa locul tinerilor. „E normal, pentru că sunt la vârsta la care sunt, iar în 2020 fac 64 de ani. Începând cu 2018, când va decide centrul să se organizeze alegeri, eu nu voi mai merge mai departe. Datoria mea este să pregătim o echipă nouă și să o aducem la conducerea organizației. Sunt decis să fac pasul, pentru că nu este frumos să te agăți încontinuu. Am atâția ani de zile în fruntea organizației PSD și a venit timpul ca eu și cei de lângă mine să facem pasul în lateral“, și-a explicat senatorul intențiile. După ce a izbucnit scandalul dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, CEx al PSD a cerut organizarea de alegeri în organizația cu probleme. Dar a venit campania pentru alegerile locale parțiale și desemnarea noii conduceri a fost blocată. Așa a și rămas, în ciuda faptului că PSD a pierdut, surprinzător, primăria Targu Jiu în favoarea PNL.

Un gând despre „Steaua căzătoare a senatorului Florin Cârciumaru”

  1. Buna seara, eu sint Victoria si pot spune ca l -am cunoscut destul de bine pe domnul Circiumaru si nu cred nimic din ce se spune pe la colturi. De fiecare data cind se schimba ceva in política, cei care pleaca sint vinovati de cite ceva, este un obicei la noi si peste tot, dar sa arunci cu noroi si sa denegrezi o persoana care a fost un mare om, un primar capabil si a facut atitea lucruri bune pentru orasul nostru si pentru toti cei care au apelat la ajutorul dumnealui, mi se pare o mare RUŞINE, lipsa de respect fata de acest OM, si o bila neagra pentru cei care fac acuzatii! Eu am o fraza a mea :Cine nu fura si nu profita, este ca nu poate, nu ca nu vrea „!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.