Performanță liberală, stadionul amânat până la primăvară

 

Termenul de finalizare a lucrărilor de la stadionul din Târgu Jiu se prelungește de la o lună la alta. Cu fiecare anunț public pe care îl fac autoritățile privind investiția, data prognozată pentru recepție este tot mai departe. Edilii spun că au purtat noi discuții la Compania Națională de Investiții pentru efectuarea unor lucrări suplimentare, iar dacă ultimele detalii vor fi puse la punct în timp util, stadionul ar putea găzdui evenimente sportive abia în primăvara anului 2018.

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, spune că ultimele discuții cu oficialii Companiei Naționale de Investiții au avut loc chiar zilele trecute și așteaptă ca reprezentanții CNI să își respecte promisiunea făcută.
„Ne dorim un program plin”
„Luni, unul dintre colegii noștri a fost încă o dată la CNI, pentru că au mai apărut anumite probleme referitoare la câteva lucrări punctuale care s-au discutat și vor intra într-o comisie de avizare. Cu siguranță vom obține finanțare pentru lucrările care au fost stabilite la modul suplimentar față de investiția inițială. Știți că am avut o vizită de la Federația Română de Fotbal și CNI, unde au mai fost punctate câteva intervenții care mai trebuie făcute pentru ca stadionul nostru să îndeplinească anumite criterii, pentru a putea fi acreditat și a fi folosit pentru competiții internaționale. Cred că dacă în luna octombrie se finalizează aceste lucrări și se trece la branșamentele și racordurile utilităților, în perioada rece, noiembrie-ianuarie, cu siguranță toate celelalte lucrări și proceduri de recepție vor fi finalizate. Ne dorim ca în primăvara lui 2018 să avem deja posibilitatea să avem un program plin în cadrul acestui stadion”, a explicat viceprimarul Aurel Popescu.
Șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac, a explicat care sunt ultimele lucrări pe care le are de executat constructorul de la stadion. „Lucrările la obiectivul de bază, respectiv construcția propriu-zisă, ceea ce este contractat în acest moment, vor fi definitivate. Am făcut în paralel demersurile la Ministerul Dezvoltări și CNI ca pe lângă construcția de bază să fie finanțată în continuare și partea de amenajări exterioare, ținând cont de faptul că tot în această perioadă, mai precis spre sfârșitul lunii octombrie, va fi definitivată, conform contractului de execuție, și sala sporturilor. La interior s-a lucrat într-un ritm intens în ultima perioadă. Lucrările sunt foarte avansate. Montarea pardoselii nu va necesita mult timp, fiindcă este o pardoseală modulară și se va monta într-un timp relativ scurt. S-a lucrat și la învelitoare, practic mai sunt închiderile laterale, finisajele interioare, iar până la sfârșitul lunii octombrie constructorul se poate încadra în termen”, a spus Chiriac.
Între timp, o altă investiție din domeniul tineretului și sportului ar putea fi gata la Târgu Jiu, respectiv sala de sport de la Liceul Economic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.