Ișfan, mai tare ca prefectul și toți șefii de deconcentrate

 

Ion Ișfan, ”groparul” învățământului gorjean, este atât de puternic în ultimul timp încât prefectul Ciprian Florescu e un fel de ”băiat de mingi” iar pe Marius Funeriu de la DSP s-ar putea să îl ia și la ”bătaie”. Nimeni nu pare să îi țină piept celui mai slab manager din istoria ISJ Gorj, singurul rămas cu calificativul ”Bine”, care se laudă, deloc întâmplător, că are ”propte” politice, judiciare și administrative. 

 

Problema sporurilor din învățământul județean nu s-a rezolvat, abuzul lui Ion Ișfan fiind confirmat prin neimplicare chiar de MEN. Ișfan, fără să aibă atribuții sau studii în domeniu,  susține că documentele eliberate de Direcția de Sănătate Publică profesorilor care primesc sporul de condiții vătămătoare nu sunt  legale.
Cel care contestă legalitatea documentelor în baza cărora se acordă sporul de condiții vătămătoare pentru profesori este chiar inspectorul general al ISJ, Ion Ișfan. Acuzat în nenumărate rânduri că din cauza lui își primesc profesorii salariile cu întârziere, Ișfan spune acum că respectivele documente nu sunt conforme și așteaptă ca aceia care le-au eliberat să dea explicații. „DSP nu mai trimite medicul de Medicina Muncii să facă acele expertizări în unitățile de învățământ din județul Gorj. Am primit un răspuns de la DSP prin care își asumă doar parțial acele expertizări. Conform legii 31/1991, care, spre surprinderea multora este în vigoare în momentul de față, aceste expertizări trebuiau făcute inclusiv de ITM. Practic nu se poate stabili dacă un loc de muncă are condiții vătămătoare și periculoase fără să fie luat acel aviz de la ITM. Nu știu ce se întâmplă cu cele deja emise, problema este la DSP. Întrebați-l pe domnul director sau pe cei care trebuiau să respecte legea”, a spus Ișfan.
„S-a amânat”
În opinia prefectului Ciprian Florescu, problema întârzierilor salariale se va rezolva prin decizia DSP. Acesta așteaptă însă ca oficialii din minister să stabilească un temei legal concret, mai ales că se creează discrepanțe între cei care au apucat să pună mâna pe respectivele hârtii și ceilalți profesori. „Am avut o discuție cu domnul director Boeriu și mi-a explicat că orice buletin emis de medicii DSP este asumat și de Direcție. Dacă nu mai eliberează astfel de buletine, probabil multe din probleme se vor rezolva. Cu toții sperăm într-o reglare a legii în așa fel încât să vorbim clar de situații în care se pot acorda sporuri sau nu”, a explicat prefectul de Gorj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.