Directorii de școli cer demiterea lui Ion Ișfan

 

Zeci de directori de școli din învățământul gorjean solicită demiterea lui Ion Ișfan din funcție după repetate abuzuri și ilegalități în funcție. Aceștia au solicitat demiterea atât către conducerea administrativă a județului-președintele Consiliului Județean Gorj și prefectul Ciprian Florescu-cât și cea politică, senatorul Florin Cârciumaru. Din acuzațiile ce i se aduc reținem stoparea sporului de calculator fără bază legală, neefectuarea orelor obligație de catedră, ocuparea posturilor din școli după criterii mafiote, promovarea rudelor în funcții de directori, relație tensionată cu toți subordonații ș.a.

Potrivit cotidianului PANDURUL, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a primit încă de la începutul lunii octombrie o adresă din partea Ministerului Educaţiei Naţionale în care se arată că personalul din învăţământ poate încasa spor de condiţii vătămătoare. Adresa respectivă elimină astfel orice dubiu privind legalitatea acordării acestui spor de 15%, cu atât mai mult cu cât această bonificaţie este încasată şi în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, chiar de către şofer sau femeia de serviciu. Partea mai puţin plăcută este aceea că ISJ n-a informat nici până acum directorii de şcoli că sporurile au devenit legale.
E de notorietate faptul că Inspectoratul Școlar Gorj a blocat în numeroase rânduri statele de salarii din cauza sporului de calculator, pe care inspectorul şef Ion Işfan l-a considerat ilegal. În urma presiunilor, unii directori de şcoli au renunţat la acest spor, doar pentru ca dascălii să-şi ia banii la timp.
Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis în data de 2 octombrie o adresă Corpului de Control care a făcut verificări la ISJ Gorj privind legalitatea acordării sporului de condiţii vătămătoare. În adresa respectivă se arată clar că „pentru persoanele care aveau în plată la data de 31.12.2009, sporul de 15%, acordat pentru condiţii vătămătoare şi periculoase (…) se impune acordarea lui în continuare, cu titlu de spor, în măsura în care condiţiile care au prilejuit acordarea lui se menţin”.
Tot în aceeaşi adresă, ministerul face precizări legate şi de angajaţii din învăţământ de după 2009. „Sporul de 15% se va acorda în continuare şi personalului încadrat după 31 decembrie 2009, în condiţiile în care în aceeaşi unitate există un salariat care, pentru aceeaşi funcţie, beneficiază de acest spor”.
Cert este că la numai două zile distanţă, respectiv 4 octombrie, Ministerul Educaţiei Naţionale trimite către ISJ Gorj o altă adresă în care îi cere practic să respecte prevederile adresei din 2 octombrie. „Pentru sporul pentru condiţii periculoase şi vătămătoare au fost agreate soluţii de către preşedinţii secţiilor pentru cauze privind conflictele de muncă şi asigurări sociale, aşa cum le-am enumerat în adresa noastră din data de 2.10.2017”, se arată în adresa din 4 octombrie.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.