Drumarii gorjeni pregătiți de iarnă

 

Un număr de 68 de utilaje sunt deja disponibile pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Gorj. Conducerea Consiliului Judeţean Gorj susţine că este pregătită în privinţa sezonului de iarnă. Este vorba atât de partea de întreţinere şi reparaţii, cât şi de partea de asigurare a utilajelor şi a materialului antiderapant pentru sezonul de iarnă.

Vor fi disponibile șapte baze de deszăpezire, respectiv Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Motru, Turceni, Rovinari, Stejari, Plopșoru, trei puncte de sprijin: Tismana, Novaci, Bumbești Jiu şi următoarele utilaje şi echipamente de deszăpezire cuprinse în programul operativ de deszăpezire. De asemenea, stocul de material antiderapant, carburanţi şi lubrifianţi este constituit.
Până în prezent, există în depozite 8.000 de metri cubi de nisip, din necesarul de 8.000. De asemenea, a fost cumpărată cantitatea de 700 de tone de sare, respectiv 35% din necesar. Totodată, este asigurat necesarul carburanților şi lubrifianților pe baze de deszăpezire, pentru 14 zile de intervenţie (motorină 13,8 tone, benzină 1,4 tone). Pe toate drumurile judeţene vor fi constituite depozite mici de material antiderapant (nisip în amestec cu sare) la pante, curbe deosebit de periculoase, treceri la nivel cu calea ferată și pasaje Căi Ferate. În situaţia în care se impune închiderea circulaţiei rutiere ca urmare a căderilor abundente de zăpadă pe anumite sectoare de drum judeţean, circulaţia va fi deviată pe rute ocolitoare şi semnalizată corespunzător prin indicatoare de informare. Urmărirea realizării programului operativ al pregătirilor de iarnă pentru drumurile judeţene se face în mod direct prin direcția de specialitate a Consiliului Județean Gorj, Direcția Tehnico- Economică, Dezvoltare Regională şi Relații Externe, coordonarea generală fiind asigurată de Comandamentul Judeţean pentru deszăpezire şi restabilire a circulației pe drumurile publice județene în iarna 2017 – 2018, constituit prin Dispoziția președintelui Consiliului Județean nr. 932 din 19.10.2017. De asemenea, pentru toată perioada sezonului rece 2017 – 2018 se va asigura serviciul de permanență la sediul instituției, între orele 8.00 – 20.00.
Întreţinerea este asigurată de Ydail.

Întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timpul iernii 2017 – 2018 va fi asigurată de către Asocierea SC Ydail Construct SRL, SC Romstrade SA şi SC Metalcolect PROD SRL în baza contractului subsecvent, la acordul cadru 7.429 din 9.06.2016, pentru „Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj“.
Totodată, autoritățile județene au anunțat că începând cu 1 noiembrie se închide circulația rutieră pe două drumuri județene. Este vorba despre Drumul Judeţean 664 Schela la limita cu judeţul Hunedoara şi DJ 672 C Runcu – Valea Sohodolului, limită cu Hunedoara, care vor fi închise începând de mâine. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Judeţean Gorj, susține că s-a dispus această măsură pe toată perioada sezonului rece, întrucât cele două sectoare de drum au fost încadrate la nivelul IV de viabilitate, reprezentând un pericol pentru şoferi. Drumurile vor fi redeschise circulaţiei abia la jumătatea lunii martie a anului viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.