Marcel Romanescu lasă Târgu-Jiul fără brad de Crăciun

 

Mandatul lui Marcel Romanescu nu s-a remarcat cu nimic până în prezent, acum vrea să rămână în memoria târgujienilor pentru renunțarea la bradul ornamental din centru și împodobirea doar a zonei centrale. Ideea ar fi că restul cetățenilor nu merită ”atenția” liberală.

Primarul Marcel Romanescu a cerut serviciilor de specialitate să stabilească dacă instalațiile din dosarul ANAF vor putea fi folosite sau nu. Edilul nu știe deocamdată dacă va păstra tradiția din timpul mandatului lui Florin Cârciumaru și nici dacă în centrul orașului va mai exista controversatul brad artificial.
Dosarul beculețelor, în care directorilor primăriei li se impută aproximativ trei milioane de lei, ar putea avea repercusiuni și asupra populației. Marcel Romanescu nu știe încă dacă instalațiile buclucașe vor mai fi montate în zonele periferice ale orașului, acolo unde au fost puse până la izbucnirea acestui scandal. „Există în momentul de față o solicitare din partea angajaților din cadrul primăriei, adresată mie și pe care am direcționat-o Serviciului Juridic, în privința posibilității montării acelor instalații ornamentale. Am cerut un punct de vedere legal de la Serviciul Juridic. Nu este vorba de zona de centru a orașului, ci de zona periferică, acolo unde se instalau aceste beculețe. Există și acest risc, ca zona periferică să nu aibă iluminat ornamental de sărbători. Timpul este foarte scurt și ar fi din punctul meu de vedere o eroare să mă apuc să licitez sau să găsesc o altă firmă care să ofere aceste ornamente până la 1 decembrie. Pot să intru în alte probleme și nu îmi doresc aceste probleme”, a declarat Marcel Romanescu.
Edilul spune că, între timp, se caută o firmă specializată care să monteze celelalte ornamente luminoase în zona centrală. Cât privește programul manifestărilor devenite deja tradiție la Târgu Jiu, Romanescu vrea să facă anumite modificări, însă nu a explicat concret ce pregătește. „Muncitorii au început să care o parte din materiale pentru a se putea realiza iluminatul ornamental pentru sărbători. Există și posibilitatea ca primăria, prin serviciile subordonate, să realizeze aceste lucrări, însă noi am scos la licitație și sperăm să găsim o societate care să poată realiza această lucrare până la 1 decembrie. Eu cred că societatea care va câștiga licitația poate să facă aceste lucrări. Sperăm să nu fie contestații. Nu știu dacă voi face de 1 Decembrie cum se făcea în anii trecuți, să apăs pe acel buton. Nu țin neapărat la această modalitate. Vom vedea în perioada următoare dacă va mai fi un brad pe centru”, a mai adăugat Marcel Romanescu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.