Tudor jr. vrea un centru Brâncuși lângă Coloana Infinitului

 

Consilierii locali din Târgu Jiu au aprobat propunerea viceprimarului PSD Adrian Tudor privind constituirea unei comisii care să se ocupe de cumpărare a circa două hectare de teren lângă Coloana Infinitului. Terenul aparține fabricii Confecția, aflată în insolvență. Tudor vrea ca terenul și clădirile aferente să fie cumpărate de primărie, pentru a face acolo un centru cultural cu galerii de artă.

Milioane de euro vor să cheltuie aleșii locali pentru achiziționarea unor terenuri ale fabricii Confecția, pentru a face acolo un centru cultural. Interesant este că oferta a fost făcută publică înainte ca lichidatorul Confecția să facă evaluarea terenurilor și clădirilor, ceea ce ar putea duce la o supraevaluare.
Viceprimarul Adrian Tudor, inițiatorul proiectului, nu vede o problemă suma de câteva milioane de euro, care ar trebui împrumutată. „O să râdă lumea de noi că reușim să inaugurăm un stadion de 20 de milioane de euro, cu o echipă care există sau nu există, dar când vorbim de Constantin Brâncuși, eternul Constantin Brâncuși, nu suntem în stare să gândim la nivelul la care a gândit el. Cât mai sus. Înseamnă trei milioane, cinci milioane poate, nu contează, facem pentru o sută de ani”, a spus Tudor în ședința de luni a Consiliului Local Târgu Jiu.
Adrian Tudor a spus că investiții de acest gen se fac peste tot în țară, iar achiziția unor astfel de imobile a fost prevăzută în proiectul de management al directorului de la Centrul Brâncuși. „Nu suntem nici primii, nici ultimii care vom lua decizia unor proiecte majore. La Baia Mare, un oraș poate similar cu Târgu Jiu, există deja o colonie a artiștilor. 3,2 milioane de euro. Dacă citiți presa din ultimele zile, Consiliul Județean Galați deja a alocat peste trei milioane de euro pentru a construi Muzeul de Artă Modernă. Dacă am vorbit de niște locații în materialul pe care l-am inițiat către Consiliul Local, să știți că la bază a stat un singur lucru. Proiectul de management al domnului Strâmbulescu, pe care domnia sa l-a semnat cu domnul primar al municipiului Târgu Jiu, unde se prevede foarte clar achiziționare, gândirea de a achiziționa aceste locații și nu numai”, a spus Tudor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.