Ion Ișfan își negociază o funcție în Ministerul Educației

Aflat la conducerea învățământului gorjean din primăvara anului 2012, Ion Ișfan își negociază în prezent o funcție de secretar de stat în Ministerul Educației și se bazează pe sprijinul filialei Gorj a PSD. Deocamdată nu este clară intenția senatorului Florin Cârciumaru în sprijinul pentru Ion Ișfan, se dorește înlăturarea acestuia din fruntea ISJ Gorj sau chiar crede în capacitățile manageriale ale actualului inspector general.

Potrivit surselor noastre, Ion Ișfan va fi promovat în scurt timp la conducerea MEN, poziția fiind între director general și secretar de stat. Se pare că cel care insistă pentru plecarea lui Ion Ișfan la București este chiar Florin Cârciumaru care s-a săturat să îi ia apărarea în fața primarilor, directorilor de școli și profesorilor în general, foarte nemulțumiți de activitatea acestuia în fruntea învățământului. Și cum așa se poartă pe la noi, ”promovarea” s-ar face doar pentru a discredita și așa pe compromisul ministru Liviu Pop.

Din câte se pare, Ion Ișfan cere foarte mult deoarece are încă sprijinitori foarte puternici la nivel de MEN iar o demitere, meritată după mandatul din fruntea învățământului gorjean, este foarte greu de obținut. Liderul PSD Gorj ar ieși onorabil în fața oamenilor  din partid unde Ișfan este acuzat de interminabilul scandal în care a transformat învățământul gorjean și i-ar mulțumi și lui Ișfan pentru ”pilele” pe care le-a plasat în posturi.

Dacă promovarea nu vine rapid, Ion Ișfan va avea o mare problemă, practic la această oră el având o relație tensionată  atât cu unii inspectori școlari cât și cu directorii de școli. Cum sistemul este blocat, nu este exclusă nici demiterea deoarece în ultimii ani Ion Ișfan a fost acuzat de foarte multe lucruri penale: contracte de deratizare cu dedicație, lucrări de construcție la fel, bani de la ISJ pentru primării doar cu avantaje proprii și vânzarea unor posturi didactice. Recent, Ion Ișfan a organizat o ședință unde să fie proslăvit de către șefii de la Poliție, Jandarmerie, Prefect ș.a., se pare că acestea nu l-au ajutat prea mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.