Ion Ișfan disperat să își facă imagine

 

După ce s-a salvat de moment din anchetele DNA, Ion Ișfan pare să fi scăpat  de intenția de schimbare din partea Ministerului Educației. Deși este inspectorul școlar cu cele mai multe reclamații din țară, Ișfan se bazează pe sprijinul necondiționat al senatorului Florin Cârciumaru și al prefectului Ciprian Florescu. Cum imaginea proastă se schimbă cu greu, Ion Ișfan va cotiza la greu în următoarea perioadă, inclusiv la presa locală, pentru păstrarea în funcția care i-a adus o avere colosală. Despre polițiști, procurori ș.a. doar de bine!

Ion Ișfan a ajuns în inspecție la școlile din Dănești după ce  elevii din Văcarea au fost trimiși acasă din cauza fumului din sala de clasă. Presa locală a relatat cum, din cauza indiferenței autorităților din această comună care n-au fost în stare, toată vara, să desfunde un coș, copiii n-au făcut ore. Dascălii au considerat că e mai bine să-i trimită acasă decât să se intoxice cu fum.
„Am trimis doi inspectori la Dănești. N-au plecat de acolo până când coșul n-a fost curățat” ne-a comunicat șeful Inspectoratului Școlar Județean Gorj.
„Eu îmi cer scuze părinților care au trebuit să-și ia copiii acasă, am fost acolo și am luat măsuri ca orele să fie recuperate. Am vrut să mă asigur că ceea ce mi s-a promis, s-a și întâmplat. Soba a fost curățată, copiii au mers la școală, în clase era căldură, s-a eliminat acea problemă de la Școala Primară. Am fost în toate unitățile de învățământ din comuna Dănești pentru a mă asigura că tot ce mi s-a spus se și întâmplă. Am găsit totul în regulă. Nu am sancționat pe nimeni, nici nu putem sancționa”, a spus Ișfan.
Ișfan promite că va face demersuri și pentru reabilitarea școlii primare din Văcarea, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Primăria a încercat s-o prindă în PNDL2, dar n-a reușit. „Am și avut documentația, dar nu a trecut de prima fază. Le-am spus să-mi dea și mie documentația, să încercăm dacă vor rămâne bani, să încercăm s-o prindem pe PNDL2, sunt copii preșcolari și de școală primară și cred că investiția se justifică acolo”, a încheiat Ișfan pentru cotidianul PANDURUL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.