Pentru că s-a luat aiurea de România, Tillerson va fi dat afară de Trump

 

Pentru că i-a criticat pe români tocmai în momentul când au băgat 10 miliarde de euro în buzunarele americanilotr, șeful Departamentului de Stat al SUA va fi concediat.

Casa Albă a elaborat un plan cu obiectivul înlăturării din funcţie a secretarului de Stat Rex Tillerson, care are o relaţie tensionată cu preşedintele Donald Trump, şi înlocuirea sa cu Mike Pompeo, directorul CIA, în următoarele săptămâni.

Mike Pompeo ar urma să fie înlocuit în funcţia de director al Agenţiei Centrale pentru Informaţii de senatorul Tom Cotton, un republican din Arkansas considerat un apropiat al preşedintelui Donald Trump, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times, potrivit Realitatea.net

Tom Cotton a semnalat că va accepta funcţia de director CIA dacă i se va propune, au declarat oficiali de la Casa Albă, sub protecţia anonimatului.

Deocamdată, nu este clar dacă preşedintele Donald Trump şi-a dat acordul final pentru înlocuirea lui Rex Tillerson, scrie Mediafax.

Planul privind tranziţia la Departamentul de Stat a fost elaborat de John F. Kelly, şeful personalului de la Casa Albă, şi ar urma să fie aplicat în preajma începerii anului 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.