Romanescu spune că este pregătit de iarnă, vedem ce face vremea!

 

Iarna nu îi va lua pe nepregătite pe edilii târgujieni. Cel puțin asta promite Marcel Romanescu la începutul primului sezon rece căruia trebuie să îi facă față în calitate de primar al municipiului Târgu Jiu. Romanescu a verificat înainte de Ziua  Națională utilajele pe care Edilitara le are la dispoziție iarna aceasta și este convins că orașul va fi deszăpezit corespunzător.

La prezentarea utilajelor cu care Edilitara va acționa în această iarnă a fost prezent inclusiv primarul Marcel Romanescu, pentru a se asigura că au fost luate toate măsurile. „Am vrut să vă prezentăm și utilajele, iar, așa cum vedeți, suntem pregătiți. Târgu Jiul nu va avea de suferit pe perioada iernii. Am alocat și fondurile necesare de la bugetul local prin rectificările pe care le-am făcut. Din câte am discutat cu domnul director, sunt utilajele de la nivelul anului trecut. Nu este o reducere a numărului de utilaje. Noi ne dorim o iarnă ușoară, pentru că ar fi și costurile cu aceste utilaje mult mai reduse, dar numai Dumnezeu poate să știe cum vom avea această iarnă, însă suntem pregătiți pentru orice”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Șeful Edilitara, Alexandru Zaharia, spune că societatea pe care o conduce are suficient material antiderapant la dispoziție, iar utilajele sunt și ele pregătite de intervenție. „Suntem pregătiți pentru perioada de iarnă pe toate cele trei direcții. Avem utilajele cu care o să acționăm pe timp de iarnă, cealaltă componentă face referire la materialul antiderapant și alte materiale pe care le folosim. Avem în stoc peste 1.000 de tone de material antiderapant, ne-am aprovizionat și cu clorură de calciu lichidă pentru zona centrală, unde știți foarte bine că pavimentul trebuie tratat în mod special. De asemenea, avem clorură de calciu solidă pentru alte zone de paviment. În ceea ce privește componenta umană, Edilitara are la dispoziție cel puțin 250 de oameni care acționează unitar pe perioadă de iarnă la zăpadă. Comandamentul de iarnă o să înceapă să funcționeze de miercuri seara, pentru că vine minivacanța de 1 Decembrie”, a explicat Zaharia.

Bugetul Primăriei Târgu Jiu a ajuns la fundul sacului pe final de an. Pe lângă suspendarea normei de hrană a polițiștilor locali, edilii au fost la un pas să pună în pericol și activitatea de deszăpezire, însă economiștii instituției au reușit în cele din urmă să facă rost de bani, după ce au tăiat din sumele de la investiții

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.