Secretarul liceului din Roșia de Amaradia acuzat de hărțuire sexuală

 

Secretarul Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia este cercetat penal pentru hărțuire sexuală, după ce o fostă absolventă a depus o plângere împotriva acestuia. Mariana Vochițoiu a depus reclamația împotriva lui Dinel Deaconescu la Primăria comunei Roșia de Amaradia, după care a fost direcționată către postul de poliție din localitate. În plus, la sediul liceului a mai fost depusă, în urmă cu câteva luni, o altă plângere din partea mamei unei eleve, care îl reclamă pe secretar tot de hărțuire sexuală. Dinel Deaconescu susține că este vorba de o răzbunare a primarului localității, Liviu Cotojman, față de care a depus mai multe sesizări.

Mariana Vochițoiu arată în plângerea depusă la Primăria Roșia de Amaradia că a fost hărțuită sexuală și secretarul liceului chiar a încercat s-o violeze, faptele petrecându-se în urmă cu peste două luni, pe data de 11 septembrie, în arhiva școlii: „Am venit în ziua respectivă să solicit o adeverință cu câte clase am absolvit. Din biroul dumnealui am plecat împreună la etajul liceului, spunându-mi că acolo e arhiva, într-o sală de clasă. Ajungând în arhivă a închis imediat ușa biroului prin interior și a început să mă atingă pe corp și zone intime, să mă sărute. Atunci am încercat să-l resping, iar din acel moment a devenit foarte agresiv, încercând să mă violeze, desfăcându-și chiar și pantalonii. (…) În acel moment a spus că, dacă nu mă culc cu el, nu îmi dă adeverința. Atunci l-am refuzat și nu am mai luat nici adeverința, mințindu-l că mă întâlnesc cu el altădată. (…) A trebuit să jur că mă întâlnesc cu el a doua zi ca să pot scăpa neviolată din încăpere”. Tânăra mai povestește că a mai venit la școală pentru a-și lua adeverința împreuă cu un prieten, pentru a scăpa de propunerile indecente ale secretarului, dar acesta a căutat-o chiar la locuința din satul Cojani: „În zilele următoare m-a căutat la locuința din Cojani și a trebuit să-mi închid și numărul de telefon ca să scap de el”. Mariana Vochițoiu spue că de același tratament a avut parte din partea secretarului și sora sa.

Ilona Faităr, director al Liceului Tehnologic Roșia de Amaradia, a precizat că sesizarea a ajuns și la școală. Mai mult decât atât, aceasta a precizat că și mama unui elev a depus o reclamație împotriva secretarului, menționând că a încercat să o seducă în birou: „Am stat de vorbă cu dumnealui, dar neagă tot. Plângerea a ajuns și la Inspectoratul Școlar. Noi putem să luăm măsuri că a introdus persoane străine în arhivă. Nu are voie să intre acolo decât dumnealui, pentru că este responsabil cu arhiva. Nici măcar profesorii nu au voie să intre în arhivă. O să discutăm cazul când se întrunește comisia de etică a liceului”.

Polițiștii au deschis, deja, dosar penal pe numele secretarului liceului. „S-a întocmit dosarul penal pentru hărțuire sexuală în care se efectuează cercetări. Se va da o soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci“, a spus Miruna Prejbeanu, purtător de cuvât al Poliției Gorj.

Dinel Deaconescu neagă toate acuzațiile care i se aduc. El spune că la mijloc este mâna primarului cu care se află în conflict, iar tânăra care a depus plângerea este apropiata primarului: „Este o cunoștință apropiată a primarului Cotojman căreia îi ducea conserve și alimente cu portbagajul Daciei 1300, atunci când era viceprimar. Atunci când satul Seciurile a fost lovit de o calamitate și așa au ajuns multe ajutoare în localitate. E o răzbunare a primarului cu care sunt în conflict. Reclamă fapte petrecute acum două luni și jumătate. De ce până acum nu am făcut nimic și de ce plângerea a fost dusă la primărie? Eu am 51 de ani, am copii cu facultate și nu mă cobor la o femeie care are cinci clase. Eu i-am formulat un model de cerere când a venit și nu a fost capabilă să o scrie. Dacă primarul crede că mă intimidează în felul acesta, se înșală. Mama aceea e tot pusă de el. Vă dați seama câte femei trec pe la mine prin birou și eu să le agreseze și trag de toate persoanele care trec pe la mine? Nu este în caracterul meu să fac așa ceva. Nu mă gândeam că procedează atât de josnic. O s-o acționez în judecată pe femeie respectivă, după ce se termină ancheta. O să discut cu un avocat”.

Dinel Diacoescu a fost președintele PNL Roșia de Amaradia, dar spune că actualul primar l-a exclus din partid: „Am fondat PNL 1994 și am fost președinte până în 2000 și ceva. Am vrut să plec la un alt partid și să candidez pentru fucția de primar, dar s-a rugat de mine să nu plec și să-l ajut în campania electorală. Eu am fost ales consilier, dar nu prea i-am făcut campanie, pentru că nu a avut realizări. Am fost exclus din partid și mi-am pierdut funcția de consilier local”.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.